Sposobnost

Što je dijeta mršavljenja 5: 2? Hoćete li ići za to?

Pin
+1
Send
Share
Send

Također poznat kao brzu prehranu, ovo se tvrdi da je jedna od najpopularnijih dijeta za izgubiti težinu!

Funda o dijeti za dijete ili prehranu 5: 2 je jednostavna. To je sve o ograničavanju kalorija za dva ne-uzastopna dana u tjednu i neograničeno jesti za ostatak pet dana. Ova dijeta tvrdi učinkovit gubitak težine i postao popularan za svoje detoksikacije sposobnosti.

Kako ova dijeta radi? Koncept dijete za gladovanje pauzira se na 5: 2 što znači da normalno jede 5 dana (i dalje malo promatra kalorije), a za ostala dva dana u tjednu smanjuje unos kalorija do 500 kalorija za žene i 600 za muškarci. Ova dijeta vam daje slobodu da jedete što god želite 5 dana, što ga čini vrlo lako za ljude da se obvezuju na njega. Umjesto da ga uzmete kao dijetu za kraći rok, također ga možete prihvatiti kao način života.

Stvari koje trebate imati na umu:

Vaš BMI: Kao što znate, BMI stoji za Indeks tjelesne mase. To je izračun tjelesne masti na temelju težine i visine. One moraju uvijek izračunati svoj BMI prije opcije za bilo koju prehranu. Morate se sjetiti da se ne možete odlučiti za prehranu ako ste trudni ili ispod pet stopa.

Broj kalorija na dan bez pospanosti: Vi zapravo ne morate računati kalorije na vaše ne-post dan možete jesti što god želite, ali to ne znači da možete binge. Ne morate nužno držati broj, već zaboravite jesti koliko god vaše tijelo zahtijeva.

Brzi dan: Brzim danom ne mislimo da ništa uopće ne jedete. Samo ograničavate broj kalorija na 500 do 600.

Ono što ova prehrana tvrdi:

  • Smanjenje tjelesne težine do 5 kg.
  • Smanjenje masne mase do 3,5 kg i bez promjene mase mišića
  • Povećana veličina LDL čestica
  • Smanjeni CRP (koji može uzrokovati upalu u vašem tijelu)

Referenca:

1: Varady KA, Bhutani S, Klempel MC, Kroeger CM, Trepanowski JF, Haus JM, Hoddy KK, Calvo Y. Alternativni dnevni post za gubitak težine kod normalne težine i težine subjekata: randomizirano kontrolirano ispitivanje. Nutr J. 2013. stud
12, 12 (1): 146. doi: 10.1186 / 1475-2891-12-146. PubMed PMID: 24215592; PubMed Central PMCID: PMC3833266.

Gledaj video: Ova dijeta je hit u svetu

Pin
+1
Send
Share
Send