Sposobnost

Rujuta Diwekar vam govori kako kuhati rižu, dijabetičari mogu jesti rižu i ostale čestim pitanjima o riži

Pin
+1
Send
Share
Send

Treba li jesti rižu i roti zajedno u jednom jelu?

Riža je jedno od široko zasićenih žitarica diljem svijeta i glavna je hrana mnogih zemalja. Mnogi dijelovi Indije su prvenstveno regije koje jedu rižu. Postoji mnogo rasprava o jedenju riže noću, jedući rižu kada ste dijabetični ili izbjegavate rižu kada želite izgubiti težinu. Činjenica je da postoji mnogo zdravstvenih prednosti riže i ne smije se preskočiti isključivo iz vaše prehrane. No, trebate imati na umu da vaše tijelo može iskoristiti prednosti riže samo kada se jede na pravi način, u pravoj količini i kombinacijom drugih esencijalnih hranjivih tvari. Ovdje slavna nutricionistica Rujuta Diwekar odgovara na najčešća pitanja o riži.

1. Kako kuhati rižu?
Kuhajte ga na način na koji je okus najbolji, što je svakako kako je vaša baka koristila.

2. Ako jedete smeđu rižu ili bijelu rižu?
Ruka pounded ili pojedinačno polirane bijele riže. Previše vlakana u smeđoj riži dolazi u način apsorpcije minerala poput cinka, što je ključno za funkciju inzulina. Evo razloga zašto trebate cinka.

3. Koja riža biste trebali jesti?
U Indiji postoje tisuće sorata riže, od kojih svaka posjeduje vlastitu aromu i okus. Ovi aromatski spojevi daju mnoge prehrambene prednosti i rade kao antioksidansi u tijelu i pomažu u prkanju učinaka starenja. Zato jesti raznolikost koja raste (ili najbliže) regiji u kojoj živite. Znate li koliko hrane trebate jesti za vrijeme obroka?

4. Možete li pojesti rižu i roti?
Da, možete ako imate apetit.

5. Što ako imamo kasnu večeru? Možemo li još imati rižu?
Da, to je najjednostavniji obrok za probavu. Možete ga dobiti kao khichdi ili dalu rižu. Evo zašto morate jesti rižu za vrijeme večere.

6. Mogu li dijabetičari imati rižu?
Rice se tradicionalno jede s dal / sabzi / meso / dahi, itd., Uz ghee, a time se snižava glikemijski indeks obroka i stoga je potpuno siguran za dijabetičare.

7. Kasnije ću osjetiti glad ako imam samo rižino riže za večeru. Što da napravim?
Pobrinite se da dodate ghee na svoju rižu i jedete polako i bez ikakvog ometanja. Prije nego što spavate, popijte čašu mlijeka ako još uvijek osjećate glad.

8. Koliko riže trebate jesti?
Ako ste bili u dobrom zdanju između 4-6 sati i vježbali ste i držite gadget dalje tijekom obroka, jedete pravu. Ništa više, ništa manje.

Pročitajte: Rujuta Diwekar odgovara na pitanja o gheeu.

Izvor slike: Shutterstock

Pin
+1
Send
Share
Send