Ljepota

Post Diwali savjeti za njegu kože za kožu s aknama (dermat preporučuje)

Pin
+1
Send
Share
Send

Vrijeme za čišćenje kože nakon Diwali!

Diwali je gotov, a prašina se konačno smirila, doslovno u tvojim pore. Jao! Tijekom i nakon Diwalija, čestice dima i prašine koje su nastale tijekom tjednih festivala dugo ostaju suspendirane u zraku. Te otrovne kemikalije u vatrometu također dodaju štetnim, zagađenim zrakom. Dakle, ako ste netko s problematičnim, aknama sklone kože, primijetit ćete da vaše lice ne izgleda najbolje. Dr. Rinky Kapoor, dermatolog konzultant, kozmetički dermatolog i dermatosurgeon, bolnica SL Raheja, suradnica Fortisa, "Čestice koje ostaju u zraku satima poslije pukotina, mogu sjediti na masnoj koži i začepiti pore, što dovodi do stvaranja višestrukih komedona (mitesera i bijele glave) što uzrokuje povećanje postojećih akni."

Dr. Kapoor kaže da otrovne kemikalije koje pustiti od petardi mogu iritirati osjetljivu kožu osjetljivu na bubuljicu i uzrokovati nešto što se naziva kemijskim aknama. U stvari, Diwali također može pogoršati akne povezane uvjete kao što su osip, hiperpigmentacija, blisters itd. Tako izvucite lice omot i piling; sada je vrijeme za neke dobre staromodne čišćenje nakon Diwalija.

(Čitati: Stručni savjeti o tome kako se pobrinuti za vašu kožu Diwali)

Otpustite pore
Akne sklone kože moraju biti ispravno očišćene kako bi uklonili tragove dima i prašine iz pore. Liječnik vam preporučuje da koristite sredstva za čišćenje na bazi vode ili micelarnu vodu kako biste očistili kože sklonu aknama kako biste umanjili štetu. Čuvajte svoje mokre maramice prikladno i nosite micellarno rješenje s vama ", kaže dr. Kapoor. Ako je sastav mora, vjerujte robnoj marki dobre kvalitete. "Loša kvaliteta šminka može ugušiti vašu kožu", dodaje ona.

(Čitati: Diwali special: savjeti kako bi se vaša koža sjajila)

Prikriti
Izlazak u dane nakon što je Diwali trebao biti učinjeno s pažnjom. "Ako ste izloženi puno dima u zraku tijekom i nakon Diwali, može se pokriti lice krpom kako bi se smanjio kontakt. Odmah nakon toga treba oprati lice i izložene prostore kako bi se isprali štetne kemikalije ", sugerira dr. Kapoor.

Oprati dva puta lice
Unatoč vašoj najboljoj skrbi, vaša koža još uvijek može biti pod utjecajem oštrih zagađivača, prljavštine i prašine, suspendiranih u zraku u danima koji slijede Diwali. Dakle, ako morate izaći, čuvanje mokrih maramica je zgodan način da odmah očistite lice prema dr. Kapooru. "Osim toga, operite lice dvaput na dan s dobrim lice za pranje koja odgovara vašem tipu kože. To bi bilo dovoljno sve dok ne bude ponovljenog izlaganja. Masne kože bi trebale biti tretirane dvaput tjedno na pranje, "dodaje ona.

Očistite iznutra
Unatoč onome što radite kako biste poništili štetu koju je Diwali učinio vašoj koži, ne zaboravite da se čišćenje također mora obaviti iznutra s dobrom prehranom. "Puno slatkiša, pića i farsan su konzumirani tijekom Diwali, morate ograničiti ovu potrošnju. Pokušajte ih zamijeniti natopljenim suhim voćem, salatom povrća i svježim voćem, kad god je to moguće. Izbrojite kalorije na kraju dana, tako da znate da prelazite svoje granice i pazite. Ono što jedete odražava vašu kožu, kosu i na trbuhu. Držite se hidratiziranim i ne zaboravite piti vodu ", zaključuje dr. Kapoor.

Izvor slike: Shutterstock

Pin
+1
Send
Share
Send