Vijesti o zdravlju

PerSapien uvodi mobilnu aplikaciju "Airlens Data" kako bi pobijedila onečišćenje zraka

Pin
+1
Send
Share
Send

To će građane zaštititi od onečišćenja zraka, informirajući ih o kvaliteti zraka na njihovoj osobnoj razini, a ne na gradskoj razini.

PerSapien, pokretanje koje je pionir osnažiti ljude da žive zdravije život u današnjem okruženju sa svojim najnovijim inovativnim uređajima i tehnologijama, došli su do nove inovacije, tj.'Podaci za Airlens', mobilnu aplikaciju. To će građane zaštititi od onečišćenja zraka, informirajući ih o kvaliteti zraka na njihovoj osobnoj razini, a ne na gradskoj razini. Službena najava pokretanja aplikacije bit će izvršena na ovaj dan Republike, tj. 26. siječnja 2018. godine.

Aplikacija će biti besplatna za sve ljude u Indiji i predviđena je demokratizacija informacija o onečišćenju zraka kako bi ona bila stvarno smislena za sve. Aplikacija će svakom pojedincu obavijestiti o tome kako je loš zrak koji diše, na osobnoj razini, za razliku od trenutnih baza podataka i aplikacija gdje se može poznavati samo kakvoća zraka lokacije koja je 10-15 km ili više od njegove ili njezinu lokaciju. U srži aplikacije nalazi se snažan algoritam koji preuzima podatke iz emisija o satelitima, prometnim podacima, vremenskim prognozama, senzorima itd., Kako bi se odredila kakvoća zraka cijelog grada na razlučivosti od 1 × 1 km ili ulice razina. Nekoliko senzora razvijenih od strane tima također je raspoređeno u različitim dijelovima grada što dodatno precizira podatke kroz tehnike unakrsne validacije. Aplikacija će također pružiti odgovarajuće zdravstvene preporuke kako zdravim, tako i osjetljivim pojedincima i omogućiti im da donose bolje odluke za svoje zdravlje. Osim toga, također će pomoći vladi i drugim tijelima da bolje analiziraju izvore zagađenja u svim dijelovima grada po vrlo visokoj rezoluciji, kako bi se implementirale bolje politike za smanjenje onečišćenja i izmjerile utjecaj.

U početku, podaci će biti dostupni za Delhi-NCR, gdje iako vidljivo zagađenje u zraku donekle se smanjilo, ali kakvoća zraka i dalje je loša. U narednih nekoliko tjedana bit će dostupan za ostale dijelove Indije. Tim radi strastveno na alatu za ovu aplikaciju na razini sljedeće razine, kroz koji će biti moguće čak predvidjeti kakvoću zraka za sljedećih 2 ili više dana. To će potencijalno omogućiti ljudima i vladi da planiraju unaprijed i poduzmu mjere predostrožnosti ako se u narednom razdoblju predviđa ozbiljna razina onečišćenja.

Prema Debayan Saha (Cofounder, PerSapien Innovations) - svi znamo da je smog takav ozbiljan problem koji ljudi danas pate jer je onečišćenje tako visoka. Imajući ovo na umu, poduzeli smo misiju za borbu protiv ovog ozbiljnog problema pokretanjem 'Podaci za Airlens' mobilna aplikacija. To će osnažiti svakog građanina "Pravo na informacije" o kakvoći zraka na osobnoj razini, što je vrlo važno. Ovom smo inicijativom posvetili službi nacije i doprinos premijerskoj kampanji Swachh Bharat.

Ranije u listopadu 2017., PerSapien je pokrenula novi uređaj za pročišćavanje naziva, temeljen na svojoj "Active Molecular Technology" tehnologiji. Kako više od 92% zraka koji dišemo prolazi kroz nos, ovaj uređaj pročišćava zrak koji udahne kroz nosnice kako bi filtrirao onečišćujuće tvari poput PM 2.5 itd. No, specijalnost je to što je vrlo udobno za korištenje, ne guši se poput maska ​​i gotovo nevidljiva drugima. Uređaj je dosegao nekoliko tisuća života u kratkom vremenskom razdoblju.

Izvor slika: Priopćenje za javnost

Pin
+1
Send
Share
Send