Sposobnost

Je li vaša vježba učinkovita čak i ako se ne znate? (Upit za fitness)

Pin
+1
Send
Share
Send

Hoćete li izgubiti težinu ako se ne znate tijekom vježbanja? Pročitajte kako biste saznali.

Vi se redovito vježbate u ljetnim mjesecima jer vjerujete da će sve znojenje dovesti do brzog gubitka težine. Nažalost, to je samo mit. Bez obzira koliko se znojite, rezultati će ovisiti samo o tome koliko ste stavili tijekom treninga. Ne vjeruj nam? Slušajte ga od fitness stručnjaka.

"To je uobičajeno uvjerenje da će ekstremno znojenje pomoći da se riješite toksina i zato brže izgubite težinu. To se događa zato što visok postotak (75%) naše tjelesne težine je voda, gubitkom neke te tjelesne težine znojenjem će vam pomoći smanjiti. No, rezultati su površni i samo privremeni ", tvrdi Pratichi Thakare, vlasnik i fitness trener u Eva Care Gym. "Dobivam maksimalne klijente u mjesecima od ožujka do lipnja svake godine. Ali napustite nakon što je ljeta nestala, jer se ne znoj puno tijekom kiša. Stoga ne gube na težini nakon što je ljeto nestalo ", dodao je Prachi. I to nisu samo žene, čak i muškarci u potrazi za onim neuhvatljivim kavezom od šest kuka, koji se pridruže dvoranama u toplini. Evo 5 jednostavnih vježbi kako bi stekli stane kod kuće.
"Što se više znojte, to više izgubite svoju težinu - to je samo glupo pogrešno shvaćanje koje ljudi imaju", kaže Nitin Pavle, fitness trener u vašem fitness klubu. "Puno muškaraca koji imaju prekomjernu težinu pridruže se teretani tijekom ljetne sezone. Tijekom treninga traže me da povećavam vrijeme vježbanja u jednom danu kako bi oni mogli raditi više da izgube težinu u kraćem razdoblju. Ali naše tijelo će smanjiti težinu samo kada redovito vježba je učinio. I što je najvažnije, savršena prehrana je nužna za savršeno tijelo ", dodaje Nitin. Jedini način da izgubite težinu je spaljivanje masnoća smanjujući unos kalorija, vježbanje više ili kombinaciju umjerene prehrane i vježbanja. Ovaj neodgovarajući način razmišljanja povezan s znojenjem kako bi stekao savršeno tijelo također može biti vrlo opasno za svoje tijelo. Budući da preko znojenja može dovesti do komplikacija za tijelo. Evo 8 načina na koje možete vježbati zabavno i izgubiti težinu.

"Ekstremni znojenje ne samo da je neučinkovit, već i opasno za vaše zdravlje. Oštećivanje dragocjenih rezervi vode na ovom mjestu može uzrokovati dehidraciju, gubitak vitalnih minerala i elektrolita, uzrokovati ozbiljne ozljede bubrega i kardiovaskularne probleme, među ostalim zdravstvenim problemima ", kaže Sharad Chauhan, stručnjak za fitnes na Talwalkar's gym.

Čitaj to u Marathi

Pročitajte ovo na hindskom.

Gledaj video: Part 13 - Our Mutual Friend Audiobook by Charles Dickens (Book 4, Chs 1-5)

Pin
+1
Send
Share
Send