Vijesti o zdravlju

Međunarodni dan žena: izvanredna žena koja je završila trodnevni izlet u 17 sati i 40 minuta ima poruku koja je izvan nadahnuća

Pin
+1
Send
Share
Send

Prošla je iz Punea u Mumbaiju na 100 milja na trajanju u 36 sati i vodila je 'Duh od Pinkathona', od Mumbaija do Punea, 100 milja nosio je navuvari saree.

To je Međunarodni dan žena, vrijeme za proslavu ženstvenosti. Nije da vam je potreban određeni dan da to učinite, ali ovaj dan svijet zajedno slavi snagu žena. Vremena su se promijenila i tako žene u našem društvu. Žene danas nastoje dohvatiti nemoguće. Ne odustaju od poništavanja i dalje. Jedna takva žena je Vidya, IT profesionalac koji je također majka 18-godišnjaka i radi 10 sati dnevno. To je samo nekoliko zvijezda na njezinu ramenu, Vidya je netko tko je pravi inspiracija potrebna vam je ovog Dana žena.
U današnjem danu i dobu s vrlo zauzet život smo svi vodeći, žene su stavili na stranu svoje zdravlje i fitness. Viday postavlja primjer za sve žene i dokazuje da je zdravlje i fitnes najvažniji aspekt života. Među mnogim njezinim postignućima, ovdje je nekoliko imena. Ona je trkačica maratona nagrađena za većinu hodalih koraka u danu (86.000). Ona igra nogomet i osvojila je brojne međupadničke trofeje. Dovršila je tvrđavo istočno 65km tešku brdu od Kwatha (Manipur) do Burme. Završila je mnoge Sahyadrijeve vožnje, uključujući tvrd LoBhi (Lonavla do Bhimashankar 75km) i smrtonosni pješačenje (Alang Madan Kulang 3 tvrđave u 2 dana). Završila je Roopkund visinsku visinsku himalajsku stazu (visina od 15600 ft, temperatura od -8 stupnjeva). Dobila je Pinkathonovu veleposlanicu Pinkathonovu glavnom mentoru Milind Soman.

Ako mislite da je to bilo, pobjegla je od Punea do Mumbaija na 100 milja na trajanju u 26 sati i vodila je 'Duh od Pinkathona', od Mumbaija do Punea, 100 milja nosio je navuvari saree. Ovo je trebalo dati poruku da žena ne treba nositi odjeću koja bi trebala ići na trčanje. Nikada nije ni dopustila da se na njen način školovanja pojavi bilo kakva prepreka. Ona je majstor sveučilišta i završila svoje visokoškolsko obrazovanje nakon braka, nakon što je imala dijete. Imam priliku za interakciju s ovom nadahnutom ženom i shvatio sam da je način na koji vodi njezin život neizmjerno važan i da je njezinim akcijama šaljući moćnu poruku svim ženama u Indiji. Ovdje su bitovi razgovora koji smo imali da će vas inspirirati.
P. Kako je drugačija majka 18-godišnjaka koja se bavi trekkingom i vođenjem rekorda?

Odg. Biti majka 18-godišnje, radna žena s obitelji od 5 je izazov. Međutim, moja je obitelj bila vrlo podrška i pomogla mi je da postignem sve zapise o snovima. Mislio sam da je to teško trenirao i postigao! Moja majka, Clarine Dsouza, 70-godišnjakinja koja također provodi kratke udaljenosti za zdravlje, pružila je veliku potporu jer mi je uvijek pomogla u pakiranju prehrane prije / tijekom / poslije. Ona je moja najveća podrška. Doista je istina da, ako žene podržavaju žene, magija će se dogoditi! Moj muž Rajesh Dsouza, koji je i trkaći ples mnogo puta pomaže mi da pakiraju dnevnu potrebnu prehranu Dabbu, znajući da moja dijeta mora biti pravilna budući da sam vegetarijanac. Uvijek će podupirati upravljanje domom kad idem u outstation trčanje kako bih ispunio svoje snove. Moj sin Roiston Dsouza također će mnogo puta pomoći u kućanskom radu, tako da nisam previše iscrpljen i sposoban spavati rano da ode na rano jutro. Stvarno sam zahvalan što sam imao takvu čvrstoću iza sebe.

P: Što biste željeli reći ostalim majkama o održavanju kondicije i zdravlja?

Odg. Majke, previše ćeš pamtiti svoju obitelj i svog muža. A sada kada imamo opremu za visoke tehnologije za upravljanje našim domovima, zaboravili smo se vježbati i zaraditi na nezdravim kilogramima i kilogramima, neaktivnost također uzrokuje da vam loši / prekomjerni hormoni preuzimaju lako. Trčanje samo 2km dnevno uklonit će vam svu lijenost, stres, toksine iz vašeg tijela. Trčite, trčite majke!

P: Prate li bilo koji plan prehrane kako bi ostali u formi? Ako da, onda što je to? Također, ono što je bilo dijeta koju slijedite tijekom pripreme za vožnju.

Odg. Ne slijedim nikakve posebne planove prehrane. Jedu kuhanu hranu. Ja sam od šećera u zadnjih 16 mjeseci. Bijeli šećer je otrov i trebate zabraniti šećer iz svoje prehrane. Može se zamijeniti crnim jaggery / kokosovim šećerom. U uredu nosim 8 dabasa, tako da mogu dobiti prehranu koju trebam zbog svoje teške vožnje. Kad idem za bilo koju vožnju, volim ponijeti voće, jaggery, bademe moje domaće energetske šipke, neke suhe kuhane hrane koja će trajati dulje (poput gharija) i rock soli. Ovo je više nego dovoljno.

P: Imate li rutinu vježbi koju pratite? Ako da, onda što je to?

Odg. Trčanje minimalno 5km 4 dana u tjednu i jedan vikend dugo trajati oko 20kms ili više. Ja redovito radim daske i skute, joge kao trening snage.

P. Koja je stvarna tajna iza vašeg tijela?
Odg. Mislim da moram biti fitter ipak. Glavna tajna iza mog tijela je da nikad ne prekomjerno prekomjeram i nikad se ne brže. Koliko god mi se svidjela hrana, jedu samo umjereno. Pobrinite se da jedem samo toliko da nakon svakog obroka dana mogu napraviti 10 pushups.

P. Koji su vaši budući ciljevi?
Odg. U budućnosti želim raditi prema ženama Osnaživanje i nadahnuti najmanje 100 žena svake godine da se počnu baviti zdravljem. Želim se sastati s Everestom i dovršiti barem jedan Ironman u budućnosti.

P. Poruka koju želite dati svim ženama na Međunarodnom danu žena

Odg. Moja poruka svim ženama na svijetu. Dobro se brinuti o najvažnijoj osobi u vašem životu, to ste vi! Trčite najmanje 2 km svaki dan i vidite drugačije. Podržite druge žene u vašem životu.

Pin
+1
Send
Share
Send