Sposobnost

Kako skladištiti peršin, koristan i druge biljke kako bi ih duže zadržali

Pin
+1
Send
Share
Send

Jeste li znali da ne biste trebali pohraniti mentu i bosiljak u hladnjak?

Ako želite kuhati kontinentalnu ili tajlandsku hranu kod kuće za promjenu, pokušali biste upotrijebiti nekoliko biljaka koje se često ne koriste u indijskoj kuhinji. Međutim, može biti frustrirajuće kupiti hrpe bilja svakog tjedna ako nemate biljaka koja raste u vašem kućnom vrtu, pogotovo ako obično kuhate indijsku hranu i ponekad pokušate nešto drugačije. Srećom, možete napraviti nekoliko tweaks na način na koji ste pohranili bilje kako bi ih svježe od duže. Evo što biste trebali učiniti prema nutricionističkoj Padma Syal.

Peršin i korijandar: Odrezati peršin i korijenje lišća čim ih dovedeš kući i stavite ih u čašu punu vode. Zatim stavite listove labavo u plastičnu vrećicu s ziplockom i stavite je u hladnjak. Zapamtite da uvijek trebate pohraniti natječajnu travu tako da ga odsječete s baze stabljike. Ovo su top 8 bilja koje biste trebali uključiti u vašu prehranu bez iznimke.

Rosemary, timijan i origano: Ova biljka će biti pljesniva i smeđa ako ih stavite u vodu. Jednostavno ih umotajte u vlažne papirnate ručnike, a zatim u plastičnu foliju i pohranite ih u hladnjake u hladnjaku. Svakih nekoliko dana zamijenite one papirnate ručnike svježe. Bilje će ostati svježe nekoliko dana ili ponekad čak tjedan dana ili više. Također, nemojte isprati bilje sve dok ga ne koristite.

Menta i bosiljak: Listovi od mesa i bosiljka su poput svježeg cvijeća tako da ih morate tretirati na isti način. Odvojite njihove stabljike čim se vratite kući i stavite ih u posudu ili čašu vode. Zamotajte posudu ili staklo s plastičnom folijom i pohranite ih na sobnoj temperaturi. Samo pazite da ih pohranite u svijetlom području, ali ne u smjeru svjetlosti. Lišće će postati crno ako se ohladi. Uzgoj se također može uzgajati kod kuće tijekom cijele sezone. Također, prestanite kupovati ove 8 bilja i početi ih uzgajati kod kuće.

Protip: Nemojte koristiti biljke ako se pretvore u tamne ili krhke ili stabljike biljaka počnu plijesni.

Gledaj video: 3000+ Common English Words with British Pronunciation

Pin
+1
Send
Share
Send