Vijesti o zdravlju

Visoki unos šećera tijekom trudnoće može uzrokovati astmu kod djece

Pin
+1
Send
Share
Send

Majke koje će biti, čuvajte se! Nemojte uzimati previše šećera tijekom trudnoće.

Majke koje će biti, čuvajte se! Žene koje previše konzumiraju šećer tijekom trudnoće udvostručuju šansu njihove djece da razviju astmu. Istraživanje, koje je obuhvatilo gotovo 9.000 parova majke i djeteta, koristilo je podatke iz vodeće studije o rodnoj skupini, Avonska uzdužna studija roditelja i djece (ALSPAC), također poznata kao "Djeca 90-ih godina". Skupina je regrutirala majke koje su trudne u ranim devedesetima i od tada slijede svoje potomke. Istraživanje je analiziralo povezanost između unosa majki slobodnih šećera u trudnoći i alergiju i astme u sedam godina. Iako je bilo slabih dokaza o povezanosti između besplatnog unosa šećera u trudnoći i astme u cjelini, postojale su jake pozitivne asocijacije s alergijom i alergijskom astmom. Kada se uspoređuju 20 posto majki s najvišim unosom šećera u odnosu na 20 posto majki s najnižim unosom šećera, u potomstvu je povećan rizik od 38 posto alergije (73 posto kod alergije na dva ili više alergena) i 101 posto za alergijsku astmu.

Tim nije pronašao povezanost s ekcemom ili peludnom groznicom. Istraživačica istraživanja, profesorica Seif Shaheen, rekla je: "Na temelju ovih zapažanja ne možemo reći da visoki unos šećera od majke u trudnoći definitivno uzrokuje alergiju i alergijsku astmu u njihovim potomstvima. Međutim, s obzirom na iznimno veliku potrošnju šećera na Zapadu, zasigurno ćemo dodatno istražiti tu hipotezu s nekom hitnošću. "Dodavanje" Prvi korak je da vidimo možemo li replikirati ta otkrića u različitim skupinama majki i djece. Ako možemo, onda ćemo dizajnirati probnu verziju kako bismo mogli spriječiti alergiju i alergijsku astmu u dječjoj dobi smanjujući potrošnju šećera kod majki tijekom trudnoće. U međuvremenu preporučujemo da trudnice slijede postojeće smjernice i izbjegavaju prekomjerno konzumiranje šećera "Tim je mislio da šećerna veza s astmom može biti objašnjena visokim unosom fruktoze koja pokreće imunološki odgovor koji dovodi do upale u razvoju pluća. (Pročitajte: Nova genska terapija može 'isključiti' astmu)

Znanstvenici su kontrolirali brojne potencijalne zlonamjernike u njihovim analizama, kao što su karakteristike majčinog podrijetla, socijalni čimbenici i drugi aspekti prehrane majki, uključujući hranu i hranjive tvari koje su prethodno povezane s astmom i alergijom u dječjoj dobi. Ono što je najvažnije, nije bilo utjecaja na ishode koje se vidi u analizi. Budući da je studija promatrana, ona ne dokazuje uzročnu vezu između unosa šećera i alergija ili astme. Za provjeru kauzalnosti bilo bi potrebno randomizirano kontrolirano ispitivanje. Studija je objavljena u časopisu Europski respiratorni časopis, Pročitajte više o 7 mitova i činjenica o astmi koju svatko treba znati

Gledaj video: Tradicionalna hrana koja njeguje - Sally Fallon Morell - Weston A. Price

Pin
+1
Send
Share
Send