Sposobnost

Grčki jogurt vs obični jogurt - što je bolje?

Pin
+1
Send
Share
Send

Je li grčki jogurt vrijedan hrane? Saznati

Šetnja u mliječni dio supermarketa i prolaz je pun mogućnosti za različite vrste jogurta. Od običnog do okusa na niske masnoće, bogate kremaste i veganske opcije - razmaženi ste za izbore. A onda imate i grčki jogurt koji dolazi u običan i okusan sorti i toliko je grešan da je potrebno neko vrijeme da se odupre napasti da ga podigne. Grčki jogurt zasigurno je zdrav, ali je i skup. Znači, zaista vrijedi novac koji potrošite? Dr. Sonia Gandhi, Odjel za kliničku prehranu i dijete, bolnica Fortis, Mohali govori nam je li grčki jogurt bolji od običnog jogurta:

Postupak izrade i jogurta je isti. Razlika je u tome što se tekućina i sirutka napete malo više u slučaju grčkih jogurta što im daje kremastu teksturu. Grčki jogurt skuplji je od običnog jogurta, jer više mlijeka ulazi u izradu svake šalice.

Koje je bolje?

Grčki jogurt ima manje šećera i više proteina od tipičnog jogurta. Jedna šalica grčkog jogurta omot 23g proteina u usporedbi s 14g u ravnom. No, redoviti jogurt opskrbljuje dva puta mineralni kalcij koji jača kosti. Sadržaj kalcija u običnom jogurtu je 49% u usporedbi s onim grčkim koji ima 25%. Grčki jogurt nastoji izgubiti dio svog kalcija tijekom procesa napinjanja.

Proces naprezanja pomaže uklanjanju višak šećera od jogurta čime se ukusni ukusni jogurški ukus hrane i niži sadržaj šećera. Međutim, sadržaj masti je regular grčki jogurt veći od onog u običnom jogurtu. Dakle, ako odaberete prvu, odaberite opcije slabe masti.

Kako napraviti grčki jogurt kod kuće?

Uklonite suvišnu sirutku i tekućinu iz svog običnog jogurta s niskim sadržajem masnoće. To možete učiniti povezivanjem jogurta u vrećicu ili vrećicu od muslina. Grčki jogurt može se zamijeniti za kiselog vrhnja za uštedu kalorija i zasićene masnoće pri izradi kalupa, za pečenje i širenje na tost i sendviče.

Jogurt je uvijek zdravi izbor da li odaberete grčki ili redoviti. Obje imaju proteine, kalcij i probiotike s malim razlikama u hranjivoj vrijednosti, okusu i debljini. Evo zašto morate jesti curd svaki dan.

Pročitajte ovo na hindskom.

Gledaj video: DOMAĆI JOGURT U 3 KORAKA - JEDNOSTAVNO I ZDRAVO

Pin
+1
Send
Share
Send