Ljepota

Otpustite se od natečenih očiju s kavom

Pin
+1
Send
Share
Send

Nema spavanja? Bez brige! Obratite pažnju na kavu.

Četvrtak navečer, a vi ne možete čekati do petka kako biste gledali najnoviju televizijsku seriju s kojom su svi zainteresirani. Dakle, samo sa smiješnim tri sata sna, povlačite se iz kreveta jer morate biti na poslu za sat vremena. Evo i gle! Lice vam je natečeno i oči su napuhane. Osim što ste izgledali kao živi mrtvi, natečene oči također imaju tendenciju dodati godine na vaše lice. Ali nemojte odustati. Kad ste isprobali sve trikove u knjizi i nijedna količina sjenke ili kajala ne može pokvariti vrećice ispod vaših očiju, isprobajte ovaj trik za kavu kako biste odmah oživjeli vaše lice. Baggy oči što izgleda umorno? Evo 6 domaćih lijekova za vas.

Zašto pitate kavu? Za početak, kava može učiniti mnogo stvari za vas. To vam može učiniti oštrije, pomoći vam da izgubite tu dodatnu težinu i ako ga ispravno upotrijebite, može vam također pomoći da rastu kosu u ćelavim mrljama. Evo recept za ulje za kavu da preraste kosu. No, kozmetička upotreba kave ne završava tamo. Ispada da se možete uhvatiti u koči s natapljenim natečenim napuhanim očima uz malu pomoć našeg kofeinovog opterećenog prijatelja.

Natrag u dane, časopisi za ljepotu koriste se za propisivanje korištenih vrećica čaja za umornim očima. Već godinama, gurui za ljepotu koriste kofeinirane napitke poput kave i čaja kako bi se oslobodili pod vrećama za oči i nadutostima lica. Izigrati je da ih ne piju, već ih neko vrijeme primjenjuju pod očima. Znanost iza starog trikova ljepote je da je kofein vazodilatator, koji opušta krvne žile.1 Ne iznenađuje da ima puno ljepote i ispod kreme za oči na tržištu obogaćenog kofeinom iz istog razloga.

Da biste "ispuhali" vaše napuhane oči, trebate samo jednu čajnu žličicu svježeg kave u prahu i dvije žličice tople vode. Pomiješajte dva dok ne formiraju tijesto. Sada jednostavno nanesite mješavinu ispod očiju i držite je tamo 10-15 minuta. Pasta za kavu će biti zrnata, stoga izbjegavajte trljanje u područje ispod očiju. Budući da je koža vrlo dobra, gruba tijesta će završiti uzrokujući mikro ozljede na osjetljivu kožu ispod očiju. Alternativno, također možete koristiti mješavinu kokosovog ulja i kave za jednostavno korištenje.

U roku od nekoliko trenutaka, vaše će se napuhane oči opustiti i izgledat će svježije nego prije. Kao što je učinkovit kao trik, sjetite se da ovo nije zamjena za dobar noćni san i to bi trebao biti učinjeno više od jednom ili dva puta tjedno.

Reference:

1.Echeverri, D., Montes, F.R., Cabrera, M., Galán, A., & Prieto, A. (2010). Vaskularni mehanizmi djelovanja kofeina.Međunarodni časopis za vaskularnu medicinu2010.

Izvor slike: Shutterstock

Pin
+1
Send
Share
Send