Sposobnost

Prekršaj hrane: Stručni savjeti o tome kako biti sigurni

Pin
+1
Send
Share
Send

Ovaj Diwali, pobrinite se da jedete zdravo kako biste ostali zdravi.

Diwali je najveći festival u Indiji, a cijela ga nacija slavi. To je vrijeme za svečanosti, proslave i veselje s ritualima i blagdanima. Kako se obitelji slažu na proslavu festivala svjetla, hrana postaje središtem slavlja. Međutim, u modernim vremenima morate biti čuvani od onoga što jedete. Ako nismo pažljivi o stvarima koje donosimo našem stolu, stvari bi mogle ozbiljno pogriješiti i dovesti do smrti ili ozbiljno oštetiti zdravlje vaših obitelji. A to je točno, pogotovo kada je u pitanju Diwalijeva slastica i preljub. Štoviše, trudnice moraju posebno paziti na hranu koju jedu.Dr. Rita Bakshi, predsjedateljica, Međunarodni centar za fertilnost, New Delhi objašnjava kako izbjeći krvarenje hrane. Čuvajte se ovih 5 hrane koja bi mogla biti preljubljena tijekom svečanih godišnjih doba.

Krvarenje hrane događa se zbog brojnih čimbenika. Ponekad poslovni subjekti u poslovanju s hranom nisu svjesni propisa ili bi radnici imali nedostatak obuke. Međutim, postoji dovoljno slučajeva u kojima je prokrijumčarenje namjerno s namjerom da se protežu granice zarade čime je hrana potencijalno štetna, posebno za trudnice.

  • Čak i posuđe kuhano kod kuće potrebno je pogledati kako bi se osigurala sigurnost. Evo kako provjeriti krivotvorenje u povrću?
  • Dok kupujete sirovine važno je kupiti ih od pouzdanog dobavljača s FSSAI licencom.
  • Na pakiranju pazite da provjerite paketu za FSSAI naljepnicu.
  • Također provjerite najbolje prije ili datum isteka, sastojke i prehrambene informacije prije nego što kupite bilo što.
  • Sirovine mogu biti preljubljene, što hranu čini opasnim za djecu i trudnice. Ovdje su slatkiši Diwali, svaka trudnica mora jesti s oprezom!

Mudro je izbjegavati ili ograničiti unos dućana kupljenih u trgovini tijekom svečanog godišnjeg doba jer je slučaj preljubljenja također u porastu. Prema izvješćima, ti slatkiši mogu dovesti do gastroenteritisa ili kiselosti, čime se smanjuje svečani duh.

Gledaj video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version

Pin
+1
Send
Share
Send