Vijesti o zdravlju

Pijenje crnog čaja može vam pomoći da izgubite težinu

Pin
+1
Send
Share
Send

Volite piti crni čaj? Internet svibanj biti kao koristan kao zeleni čaj u sprečavanju pretilosti i promicanje dobrobiti, kažu istraživači.

Volite piti crni čaj? Internet svibanj biti kao koristan kao zeleni čaj u sprečavanju pretilosti i promicanje dobrobiti, kažu istraživači. Rezultati su pokazali da kemikalije pronađene u crnom čaju - tzv. Polifenoli - mijenjaju metabolizam energije u jetri promjenom metabolita želuca. Prije toga je poznato da su polifenoli zelenog čaja učinkovitije i nude više zdravstvenih prednosti od polifenola od crnog čaja jer se kemikalije zelenog čaja upijaju u krv i tkivo. Međutim, "naši nova otkrića ukazuju na to da crni čaj, putem specifičnog mehanizma kroz crijevo mikrobioma, također pridonosi dobrom zdravlju i gubitku kilograma kod ljudi", izjavio je glavni autor Susanne Henning, profesor na Kalifornijskom sveučilištu - Los Angeles (UCLA ).

"Rezultati sugeriraju da su zelene i crne čajevi prebiotici, tvari koje potiču rast dobrih mikroorganizama koji pridonose dobrobiti osobe", dodao je Henning. Za studiju objavljenu u časopisu European Journal of Nutrition, tim je proveo eksperimente na miševima koji su konzumirali prehranu s visokim udjelom masnoće i visokog šećera te su bili nadopunjeni ekstraktima zelenog čaja ili crnog čaja. Obje skupine imale su manje tipove bakterija povezane s pretilosti, ali imale su više bakterija povezanih s mršavom tjelesnom masom. Pročitajte ovdje 7 zdravih razloga zbog kojih biste trebali početi piti crni čaj

Međutim, samo su miševi koji su konzumirali ekstrakt crnog čaja povećali vrstu bakterija pod nazivom Pseudobutyrivibrio - što bi moglo pomoći u objašnjavanju razlike između kako crni i zeleni čaj mijenjaju metabolizam energije. Rezultati sugeriraju da zdravstvene prednosti oba čaja nadilaze njihove antioksidativne prednosti i da oboje imaju snažan utjecaj na mikrobu, piše Zhaoping Li, direktor UCLA Centra za ljudsku prehranu.

Gledaj video: Red Tea Detox

Pin
+1
Send
Share
Send