Kategorija Bolesti I Odredbe

Bolesti i uvjeti

Vodič za procjenu i liječenje osteoporoze

Prepoznajte pacijente koji su pod rizikom za osteoporotske frakture kliničkom procjenom i testom mineralne gustoće kostiju. Osteoporoza je tihi ubojica jer u većini slučajeva jedini način na koji osoba zna o stanju je nakon pate od prijeloma. A ako imate bilo kakve simptome osteoporoze, tada je dijagnoza prvi korak.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

Ajwain - Prirodni lijek za hladnoću koji radi!

Evo kako sam se iskoristio da bih se oslobodio hladnoće. Zime su vrijeme u godini kad se kašam i hladno. Ovaj put kad sam hladno uz curenje nosa, nisam imala drugu mogućnost nego pokušati maminu kuću za borbu protiv hladnoće. I na moje iznenađenje, to je radio. Ovdje su 5 prirodnih lijekova za kašalj i hladnoće koje stvarno rade!
Opširnije
Bolesti i uvjeti

Lone Star Tick ugriza može vas učiniti alergijom na meso!

Nakon što je malo po Lone Star zastavi, možda nećete moći jesti crveno meso jer vam svibanj postati alergični na njega. Krpelji su mali vanjski paraziti koji žive hranjenjem krvi sisavaca, ptica, a ponekad i gmazova i vodozemaca. Krpelji preživljavaju hranjenjem prehrane krvi i mogu se naći gdje god se njihova vrsta domaćina dogodi.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

Koji su uzroci zimskih alergija?

Onečišćenje je jedan od uobičajenih uzroka zimskih alergija! Zimske alergije izazivaju niz problema poput gripe, trajne hladnoće, teško disanje, astme i mnogih drugih zdravstvenih tegoba. Uz vrhunac zime, to je doba godine gdje se pritužbe poput suhe kože, kašlja i hladnoće, upale grla postaju uobičajene.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a 2017.: Često postavljana pitanja o HIV-u i oralnom seksu

Može li HIV pozitivna žena dati oralni seks HIV-negativnom čovjeku i odgovoriti na druga pitanja. Postoje načini sprečavanja prijenosa HIV-a; najbolji način da to učinite je prakticirati siguran seks. Naravno, kondomi su uvijek bili glavni oslonac kada je u pitanju sprečavanje prijenosa HIV-a ili bilo koje druge spolno prenosive bolesti, pa čak i ženski kondom za tu stvar dolazi u ruci.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

Ayurveda: Je li vaš um odgovoran za vašu autoimunost?

Ayurveda objašnjava duhovni razlog za autoimunitet Jedna od najvećih zagonetki moderne medicinske znanosti je autoimunost - stanje u kojem postoji pobuna u vlastitom tijelu. To je abnormalni imuni odgovor organizma protiv vlastitih stanica. Zapanjujuće je napomenuti da ova jedinstvena aberacija može uzrokovati oko 80 bolesti kao što su lupus, multipla skleroza, miastenija gravis, Kawasaki bolest ili ulcerozni kolitis; od kojih se svaki razlikuje od drugih ovisno o tome koje se stanice tijela nap
Opširnije
Bolesti i uvjeti

Čarobna trava za održavanje ovog monaha

Ove biljke će potaknuti vaš imunitet i pomoći u borbi protiv svih zračnih i vodenih bolesti koje su zajedničke tijekom monsuna. To je ono doba godine. Teške kiše, puno kukaca, djeca koja igraju nogomet u blatu i masivni prometni zastoj! Od lipnja do rujna moramo se pobrinuti za sebe jer je monsunska sezona, kao i kada monsun dolazi u puno zraka i vodenih bolesti.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

Svjetski dan štitnjače 2017: Kako Ayurveda i yoga mogu pomoći u upravljanju hipertiroidizmom

Kombinacija prehrane, joge, pranayame i biljaka može pomoći u upravljanju hipertireozom. Hyperthyroidism nas uči da previše dobra stvar može biti loša! Kada imate prekomjerne thyroxine u svom tijelu, svaki dan je borba. Smatrate da ste nervozni, nervozni, razdražljivi i bez spavanja. Tvoj život počinje se okretati oko tableta protiv povišenog krvnog tlaka, koje svakog jutra morate uzimati na praznom želucu, bez ostatka vaših dana!
Opširnije
Bolesti i uvjeti

Alzheimerova bolest i dijabetes: Kakva je veza?

Pate li od Alzheimerove bolesti? Vi svibanj biti pacijent dijabetesa tipa 3 21. rujna 2017 je World Alzheimer's Day. Tema ove godine je 'Remember Me'. Prema statistikama, oko 3.7 milijuna ljudi u Indiji pate od Alzheimerove bolesti i to je vjerojatno da će se udvostručiti do 2030. Alzheimerova bolest je najčešći oblik demencije i srodnih poremećaja.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

Stručnjak nam govori kako rano otkrivanje i dijagnoza mogu pomoći Alzheimerovom pacijentu da vode bolju kvalitetu života

Dr. Pradeep Mahajan, istraživač Regenerativne medicine, StemRx nam govori da pravodobno liječenje i dijagnoza mogu barem pomoći starima i starijima da vode bolju kvalitetu života. Jeste li naišli na nekoga tko ima gubitak pamćenja koji ometa svakodnevni život? Poznajete li nekoga tko se suočava s izazovima u rješavanju problema ili planiranju gdje čak i poznati zadaci izgledaju teško?
Opširnije
Bolesti i uvjeti

Može li se Alzheimerova bolest spriječiti?

Pročitajte kako biste znali što su izbjegnuti čimbenici rizika Alzheimerove bolesti. 21. rujna 2017. Svjetski dan Alzheimerove bolesti. Tema ove godine je 'Remember Me'. Alzheimerova bolest je vrsta demencije koja je karakterizirana teškim gubitkom pamćenja, što čini 60% do 80% svih slučajeva demencije. Neurodegenerativna bolest, uzrokovana je progresivnim gubitkom moždanih stanica što dovodi do gubitka živčanih stanica i veza.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

Problemi s memorijom? Evo zašto biste trebali jesti šipak

Povećajte sjećanje s šipakom. Čini se da se ne sjećam ključeva ormara? Odvezao se natrag sve do kuće, jer si zaboravio isključiti plin? Snažna memorija je jedan od naših najvećih neprijatelja, posebno za starije i one u srednjim dobnim skupinama. Folk lijek tradicionalno propisuje bademe za gubitak pamćenja, ali jeste li znali da sjemenke šipaka mogu raditi jednako dobro?
Opširnije