Kategorija Bolesti I Odredbe

Bolesti i uvjeti

10 zdravstvenih rizika od dehidracije

Je li vaš unos vode manji? Evo što dehidracija može učiniti vašem tijelu. Pa, ljeti je opet ovdje. Uz neizdrživu toplinu, prekomjerno znojenje, opekotine od sunca i preplanu kožu, ljetna toplina također dovodi do rizika od dehidracije. Dehidracija je gubitak tekućina i esencijalnih soli iz tijela. To se događa kada potrošite manje količine tekućine koje stvarni zahtjev vašeg tijela.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

10 Neurobijskih vježbi za održavanje vašeg mozga u 2018

Jeste li znali da možete izoštriti svoj mozak pisanjem sa svojom ne-dominantnom rukom? Saznajte više o drugim jednostavnim i učinkovitim neurobičkim vježbama. Neurobici zahtijevaju da vježbamo naš mozak uključivanjem u nove zadatke romana. Možemo koristiti Neurobics na način da integriramo aktivnosti u našu svakodnevnu rutinu.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

Top 10 inzulina mitova izbila!

Jeste li dijabetičar koji je propisan inzulinom. Ovdje su činjenice o inzulinu koje biste trebali znati. Mnogi ljudi koji imaju dijagnozu s dijabetesom se boje pribavljanja inzulina zbog onoga što su čuli, vidjeli ili čitali prije, od kojih većina nije istina. Nadamo se da vam ovaj post pomaže da promijenite svoje izglede prema inzulinskoj terapiji i pomažete u prevladavanju svojih strahova o pokretanju.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

10 osnovnih lijekova koje biste trebali imati kod kuće

Pripremite se za hitne slučajeve čaranjem ovih bitnih lijekova kod kuće. Odricanje od odgovornosti: Proizvodi spomenuti u ovom članku namijenjeni su samo da vam pomognu bolje razumijevanje lijekova. Mi ih ne podržavamo. Zdrav i higijenski način života može nam pomoći da izbjegnemo velike bolesti. No, uvijek postoje neke manje bolesti - slučajni pad, malu opekotinu pri kuhanju u žurbi, hladnoću od mokrenja na kiši, želuca uzrujana od pojave nešto pikantnog - što može povremeno utjecati na naše zd
Opširnije
Bolesti i uvjeti

10 razloga za pušenje je loše za vas

Volite li upaliti cigaretu? Razmišljat ćete dvaput nakon što pročitate ovaj članak. Svi znamo da je pušenje loše za nas. Ali, znaš li točno zašto? Pa, evo 10 razloga zašto pušenje ne samo da može uzrokovati mnoštvo bolesti, već može i ubiti. Razlog # 1: Poznato je da uzrokuje rak Svi smo čuli za činjenicu da pušenje uzrokuje rak.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

10 stvari koje plastični kirurg želi da znaš

Dr. K. Ramachandran, viši savjetnik kozmetički kirurg, Apollo Spectra, osvjetljava nas na plastičnoj operaciji i botoxu. Fotografije prije i poslije mogu biti potpuno privlačne, ali prije nego što krenete nožem Dr. K. Ramachandran, viši konzultant kozmetički kirurg Apollo Spectra, iznio je deset stvari koje trebate osvijetliti kada se radi o plastičnoj kirurgiji i botoxu.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

10 razloga zašto je dijagnoza demencije važna

Pravovremena dijagnoza demencije može stvarno pomoći pacijentu. Demencija postaje vodeći invaliditet s kojim se suočavaju starije osobe. Međutim, unatoč činjenici da simptomi demencije postanu očiti kao što bolest napreduje, mnogi pojedinci ostaju nedijagnosticirani već godinama nakon pojave simptoma. Mnogi čimbenici utječu na tendenciju obitelji da izbjegavaju dobivanje dijagnoze svojeg voljenog.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

Svjetski dan jetre - Čuvajte se ovih 10 stvari koje mogu uzrokovati bolest jetre

Alkohol nije jedini uzrok oštećenja jetre. Saznajte što drugi čimbenici mogu naškoditi jetri i kako ga možete održati zdravi. Obično se vjeruje da je jedina stvar koja oštećuje jetru teška potrošnja alkohola. Ali to nije jedini uzrok oštećenja jetre. Jetra je najveći unutarnji organ tijela i uključen je u više od 500 različitih funkcija uključujući probavu, metabolizam, skladištenje hranjivih tvari i uklanjanje toksina.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

11 mogućih uzroka kašljanja krvi

Isušivanje krvi, odnosno krvi u sluzi, može biti zastrašujuće iskustvo. Pročitajte više o svojim nekoliko uzroka. 45-godišnji Samu imao je samo jedan zamjenik - pušio je čopor cigareta od 22 godine. Sve je bilo dobro sve dok nije razvio nagrizanje kašlja i sputuma. A onda je počeo gubiti težinu, nevjerojatnih 15 kg u tri mjeseca.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

4 razloga zašto su žene skloniji osteoartritisu nego muškaraca

Da, ženski zglobovi degeneriraju brže od muškaraca i evo zašto! Osteoartritis je degenerativna bolest koja utječe na zglobove zbog gubitka hrskavice koji se događa tijekom određenog vremenskog razdoblja. Kosti su proteini koji osiguravaju djelovanje jastučića između zglobova. S vremenom hrskavica nagriza i to povećava trenje u zglobovima koji dovode do propadanja.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

20 savjeta za spremanje pitke vode na pravi način

Ovaj monsun, zabilježite ove praktične savjete koji će vam pomoći da spremite pitku vodu na ispravan način. Dobra stvar u vezi s vodom je to, za razliku od hrane, ona se tijekom vremena ne usporava. Stoga možete pohraniti koliko god vam je potrebno ili što manje želite što vam je potrebno za piće, kuhanje i higijenu. Međutim, kako ga pohranjujete i koristite, to može dovesti do onečišćenja koja na mnoge načine može uništiti vaše zdravlje.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

5 razloga zašto je crvena malina dobra za zdravlje

Spriječiti starenje i održavati zdravlje kostiju s ovim tangy voćem. Crvene, sočne, ukusne maline koje izgledaju nisu samo vrhunski za deserte i voćne salate. Može ih se konzumirati svaki dan kada je dostupan za uživanje u zdravstvenim prednostima. Maline su bogate vitaminima, vlaknima i mineralima. Evo razloga zašto biste odmah počeli jesti maline!
Opširnije
Bolesti i uvjeti

5 stvari koje bi dijabetes trebao napraviti ovog ljeta

Slijedite ove jednostavne savjete o načinu života kako biste ostali sigurni i izbjegli zdravstvene probleme. Vjerovali ili ne, ljeta su loše za dijabetičare na više načina. 'Rast žive može potaknuti brojne zdravstvene probleme koji otežavaju liječniku učinkovito liječenje stanja', kaže dr. Pradeep Gadge, dijabetičar, Centar za dijabetes Shreya, Mumbai.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

Gandhi Jayanti - 5 zdravih pouka za vas iz života Mahatma Gandhija

Bilo bi iznenađen kada biste vidjeli koliko često Bapuova učenja pomažu u vođenju zdravog i dobro zaobljenog života! 2. listopada je Gandhi Jayanti. Otac našeg naroda, Mohandas Karamchand 'Mahatma' Gandhi je nedvojbeno jedna od najcjenjenijih Indija u cijelom svijetu. Njegova učenja o ahimsu i nenasilnoj građanskoj neposlušnosti zvučala su do današnjeg dana i nadahnula je generacije širom svijeta, pojedinaca poput Alberta Einsteina, Martina Luthera King Jr, Nelsona Mandela i aktualnog sadašnjeg
Opširnije
Bolesti i uvjeti

5 načina na koje dijabetičari mogu imati topliji, plesniji i bolji seks!

Ne dopustite da dijabetes uništi vaš seksualni život! Seksualni problemi kod onih koji pate od dijabetesa do sada su dobro dokumentirani, ali većina dijabetičara ne zna kako se nositi s njima. Dijabetes ne znači da biste trebali kompromitirati svoj seksualni život ili ostati nezadovoljni time. To može uzrokovati neke probleme na funkcionalnoj razini, ali kada je riječ o seksualnim željama, dijabetičari se ne razlikuju od zdravih pojedinaca.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

6 uzroka niskog krvnog tlaka ili hipotenzije

Znate li da teške alergijske reakcije (anafilaksije) mogu dovesti do hipotenzije? Hipotenzija ili niski krvni tlak su uobičajena bolest u kojoj krvni tlak pada ispod normalnog raspona (120/80 mmHg). To se događa kada nema dovoljne količine krvi različitim dijelovima tijela kao što su srce i mozak.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

6 savjeta kako spriječiti infekcije želuca ovaj monsun

Evo 6 načina za održavanje uobičajenih infekcija u ovom monsunu. Želite li ostati daleko od infekcije želuca ove kišne sezone? Evo nekoliko informacija koje vam mogu pomoći. Infekcija želuca može biti uzrokovana hranom ili vodom koja je kontaminirana patogenima poput Escherichia coli, Salmonella, Shigella i H. Pylori.
Opširnije
Bolesti i uvjeti

6 šokantnih zdravstvenih opasnosti Wi-Fi-ja

Nevidljivi Wi-Fi valovi uništavaju vaše zdravlje bez vašeg znanja. Bez obzira je li netko ovisnik ili ne, previše dugo ostaje bez internetske povezanosti i sigurno nas nervira. To je moderna noćna mora. Znači, svaki kafić, knjižnica i klub u gradu vas mami s obećanjima o besplatnom bežičnom internetu, tako da se nikad nećete dugo dugo držati podalje od interneta.
Opširnije