Bolesti i uvjeti

Dojite bebu za prvu godinu kako biste smanjili rizik od raka dojke

Pin
+1
Send
Share
Send

Evo kako dojenje čuva mamu na sigurnom.

Znaš da je dojenje dobro za bebu, ali i na mnoge načine. Dok većina ljudi zna da dojenje pomaže u smanjenju težine nakon poroda, suzbija nedostatak željeza i smanjuje šanse za začeće, ona također pruža zaštitu od raznih oblika raka poput raka jajnika i dojke. Evo osam načina na koje dojenje pomaže majci.

Zapravo, istraživanje Cancer Research UK-a ukazalo je kako je kasnija trudnoća i kratko razdoblje dojenja među urbanim majkama glavni razlog za sve veći broj slučajeva raka dojke na globalnoj razini. Istraživanje je detaljna analiza 47 objavljenih studija, s gotovo 150 000 sudionika u 30 zemalja. Rezultati pokazuju da ako žena doji djetetu dulje od 12 mjeseci, može joj smanjiti rizik za 4,3 posto. Evo 11 stvari koje mogu uzrokovati rak dojke i vjerojatno niste znali.

Dakle, ako planirate započeti formulu ili odstupati bilo kada prije WHO-a preporučenih šest mjeseci dojenja, bolje je da je razmotriš. Nakon što počnete odsustvo, pobrinite se da dijete djetetu nadopunite njezine nutricionističke potrebe i spasite se od opasnosti od raka dojke.

Kako dojenje zapravo pomaže smanjiti rizik

Drži stanice dojke aktivne: Izrada mlijeka 24 sata dnevno je zamoran posao i dok su stanice u grudima zauzete sa svojim poslom pri ruci, postoji manja vjerojatnost da se dogodi nenormalna podjela stanica i tvore grumen ili zloćudni tumor.

Ona čuva razine estrogena u provjeru: Većina žena, tijekom dojenja, propušta svoje razdoblje ili se suočava s hormonskim promjenama, što rezultira niskim razinama estrogena. Sada, estrogen je zloglasan iz mnogih razloga - dok žensko tijelo treba estrogena, više razine može dovesti do abnormalnog staničnog rasta u grudima. Dojenje na neki način odgađa iznenadni val estrogena koji može dovesti do takvih pogrešaka.

Prethodni savjet

Gledaj video: Koje Zdravlje (What the health) sa Srpskim prevodom

Pin
+1
Send
Share
Send