Vijesti o zdravlju

Uporaba pametnih telefona za vrijeme odlaska može učiniti vašeg djeteta pretilo

Pin
+1
Send
Share
Send

Ako vaše dijete redovito ima naviku igranja na pametnim telefonima prije odlaska u krevet, on ili ona može postati pretilo.

Ako vaše dijete redovito ima naviku igranja na pametnim telefonima prije odlaska u krevet, može se suočiti s povećanim rizikom od pretilosti, upozorava studiju. Rezultati su otkrili da su djeca koja su koristila digitalne uređaje kao što su gledanje televizije ili igranje igara na pametnim telefonima prije odlaska u krevet, imali prosječno 30 minuta manje spavanja od onih koji to nisu učinili. Taj nedostatak pravog sna ne samo da je izazvao zamor i probleme u školi, već je i poremetio njihove prehrambene navike. To dovodi do viših indeksa tjelesne mase (BMI).

"Vidjeli smo tehnologiju prije no što je krevet povezan s manjim spavanjem i višim BMI", rekao je Caitlyn Fuller, istraživač na Pennsylvania State University u SAD-u. Također smo vidjeli da ova upotreba tehnologije povezana s većim umorom u jutro, koja kruži unatrag, još je jedan faktor rizika za veće BMI. Dakle, vidimo da se oblikuje petlja, dodao je Fuller. Istraživanje, objavljeno u časopisu Global Pediatric Health, proučilo je navike spavanja i tehnike 234 djece u dobi od osam do 17 godina. Evo 6 načina na koje možete pomoći svom djetetu da se bori s pretilosti u djetinjstvu.

Prema preporukama Američke akademije pedijatrije (AAP), roditelji bi trebali stvoriti granice oko korištenja tehnologije, kao što je zahtijevanje njihove djece da odlože svoje uređaje tijekom obroka i čuvanje telefona izvan spavaćih soba noću. Možete spriječiti pretilost u djetinjstvu jedući obroke zajedno.

Gledaj video: Kent Larson: Brilliant designs to fit more people in every city

Pin
+1
Send
Share
Send