Vijesti o zdravlju

Dijete rođeno prerano u 22 tjedna preživjelo je sve izgledi i dobiva novi zakup života

Pin
+1
Send
Share
Send

Evo priče o Nirvani najsitnije preživjeloj preranoj bebi u Indiji.

Nakon što je izdržao borbu svog života, čudo djeteta NIRVAAN konačno će se vratiti kući nakon 132 dana u jedinici za intenzivnu njegu neonatalnih osoba (NICU) u bolnici Surya u Mumbaiju. Bio je to san za roditelje i tim dr. Nandkishor Kabra, neonatologa i ravnatelja NICU, dr. Sejal Desai, dr. Sejal Desai, opstetričara i ginekologa, dr. Hari Balasubramanian, neonatologa i Dr. Bhupendra Avasthi s ostalih 14 liječnika (Neonatologija Fellows i stanovnici) i 50 medicinsko osoblje u Surya NICU koji je proveo nekoliko neprospavanih noći u upravljanju tim sitnim tot svi su sretni vidjeti nirvana ići kući zdrav i sretan.

Strašni san pretvoren u stvarnost za par Mumbaija - Retike i Vishala, kada je njihov dječak NIRVAAN rođen 12. kolovozath Svibnja 2017. Tijekom 22Sjeverna Dakota tjedan trudnoće s težinom rođenja od 610 gms, veličine glave 22 cm i dužinom od 32 cm. Djetetu se pokazalo čudnim mikročlanom. Indijskog najmlađeg preživjelog djeteta gestacijskom starosnom dobi od 22 tjedna pri rođenju.

Proslava prve trudnoće bila je kratkotrajna za biomedicinskog inženjera orijentiranu na karijeru, kada je njezina voda iznenada slomila 12th Svibanj. Bilo je gotovo sigurno da će isporučiti za nekoliko sati. U slučaju Retike, nevolje nikad nije dolazilo na miru - isporučila je u roku od nekoliko sekundi od prijema u radni odjel Surye za majku i dijete. Nije bilo vremena da se pripremi za carski rez ili mogućnost za majčino steroidno liječenje, od kojih bi svaki mogao poboljšati ishod preživljavanja. Unatoč svim izgledi, Nirvaan je privukao pravovremenu pozornost vještog neonatalnog tima tijekom 'zlatanpočetnih 10 minuta života i brzo je prebačena u jedinicu za intenzivnu njegu Neonatal u roku od 15 minuta u kojoj je pažljivo pratio i upravljao tijekom protekla 4 mjeseca.

Dr. Bhupendra Avasthi, direktor Surya Child Care rekao je, "Nirvaan je imala nezrela pluća pri rođenju i zahtijevala je ventilacijsku podršku izravno iz radne sobe. Potražio je dišni sustav za 12 tjedana, koji je uključivao 6 tjedana podrške ventilatora. Višestruke doze injekcija površinski aktivnih tvari ugurane su u cijev za disanje kako bi proširile pluća. Preživio je životno prijeteće događaje poput Pneumothoraxa (akumulacija zraka oko pluća) i krvarenje mozga kako bi se pojavili kao križar. Potrebno je trajati mjesec dana dugotrajnog steroidnog liječenja kako bi mu pomogli da diše. Steroidni tretman također je povećao rizik od infekcije i visokog šećera u krvi koji je zahtijevao antibiotik i inzulinsku terapiju. Tijekom tog razdoblja također su potrebne višestruke transfuzije krvi, LASER tretman očiju i operaciju kila. Oralno hranjenje može se dati tek nakon 3 mjeseca starosti. "

"Trebalo je najmanje 6 tjedana da medicinski tim vidi pobjednika u Nirvanu. To je bilo kada je skinut s ventilacijskog nosača i odmjerio 1 kg dok je na punomasno mlijeko. Ipak, nastavljen je na neinvazivnoj respiratornoj potpori za idućih 6 tjedana. Oralno hranjenje i dojenje mogu se pokrenuti tek nakon 3 mjeseca starosti. Multidisciplinarno upravljanje u obliku skeniranja srca i mozga, provjera integriteta kostiju, procjene sluha, njegu kože, fizioterapija, podrška laktaciji bila je potrebna. Obitelj je također pružala emocionalnu podršku kroz rigorozno savjetovanje od strane medicinskog tima ", rekao je dr. Avasti.

"Zaštićeni u zatvorenom inkubatoru i usred cijevi, krugova, iv linija, sondi, zavojnice, oči za oči itd. Nirvaan je praktički bio nevidljiv u početnim danima. Svi tim liječnika i medicinskih sestara sretni su što će nirvana otići kući zdravo i sretno. Nirvana je na dojenju i težinom od 3,72 kg veličine glave 34 cm i duljine 50 cm. Najvažnije je odlazak kući, s netaknutom mozgu, vizijom, sluhom i potencijalom za normalni dugoročni neurološki razvoj. " Dodaje dr. Avsati.

Dojenčad rođena između 22 i 24 tjedna trudnoće smatra se dojenčadima ili dojenčadi koja su rođena na granici održivosti, budući da fetus ne može postojati neovisno o majci prije 22 tjedna. Neonatologu i pedijatru, ne bi mogao biti veći izazov nego upravljati 22 slabijim ultra mikro prerano novorođenčadi. Prema našem znanju, nema izvješća o preživjelom 22-tjednom novorođenčadi iz naše zemlje. Također postoji ograničeno iskustvo u upravljanju takvim bebama.

Kada je u pitanju 22 tjedna gestacija preranog dojenčadi, 40-50% njih rođeno je mrtvo (mrtvorođeno) u svijetu. Među onima koji su rođeni živi, ​​manje od 5% i dalje preživljava. Sjedinjene Države - NICHD (Nacionalni institut za zdravlje djeteta i ljudski razvoj) Neonatalna istraživačka mreža izvijestila je da samo 2% živorođenih beba preživjelo je na iscjedak, a samo 1% je preživjelo s normalnim neurodevelopmentalnim ishodom. Velika studija temeljena na populaciji iz Francuske (EPIPAGE 2) izvijestila je o postojanju 0% u takvim bebama.

Preživjele djece imaju visok rizik od ozbiljnih neurorazvojnih poremećaja kao što su cerebralna paraliza, mentalna retardacija, gubitak sluha, smetnje vida, epilepsija. Dakle, čak iu razvijenim zemljama, samo 20% dojenčadi rođenih u 22 tjednu bi bilo ponuđeno aktivnom reanimacijom ili intervencijama koje bi mogle spasiti život pri rođenju. Oko 80% djece bi imalo udobnu njegu u dvorani

Nirvaanova priča naglašava činjenicu da neopravdana dojenčad rođena u zemljama u razvoju ne samo da ima šansu, nego i pravo preživljavanja i življenja uobičajenog života. U utero prijenos novorođenčadi u naprednu bolnicu za rodilište s dojenčadi, sofisticirana neonatalna skrb i timski rad mogli bi to ostvariti. Surya majka i dijete skrb je služio kao samostalna novorođenčeta bolnica u srcu grada Mumbai u posljednjih 25 godina.Prvo preživjelo 24-tjedno novorođeno dijete SURYA iz zemlje je otpušteno iz Surye u ožujku 2011.). SAKSHI - prva bebina od 23 tjedna koja je preživjela u Indiji također je otpuštena iz iste. Nakon što je slomljena vlastiti rekord nakon gotovo dvije godine, očito je da je netaknuti preživljavanje takvih mikro preemies svibanj biti obeshrabljujući zadatak, ali ne i nemoguće.

Gledaj video: How to Stay Out of Debt: Warren Buffett - Financial Future of American Youth (1999)

Pin
+1
Send
Share
Send