Vijesti o zdravlju

Otkrivanje i liječenje autizma: novi test krvi i urina može dovesti do ranijih detekcija

Pin
+1
Send
Share
Send

"Naše otkriće moglo bi dovesti do ranijih dijagnoza i intervencije", rekao je glavni autor Naila Rabbani, čitač na Sveučilištu Warwick u Velikoj Britaniji.

U prvoj takvoj vrsti, znanstvenici su razvili nove testove koji mogu ukazivati ​​na autizam u djece, što bi moglo dovesti do ranijih dijagnoza razvojnog poremećaja koji narušava sposobnost komuniciranja i interakcije. Novi test krvi i urina traži štetu proteina i može dovesti do ranijih otkrivanja autizma i unaprijed liječenja.

"Naše otkriće moglo bi dovesti do ranijih dijagnoza i intervencije", rekao je glavni autor Naila Rabbani, čitač na Sveučilištu Warwick u Velikoj Britaniji. "Nadamo se da će testovi također otkriti nove uzročne čimbenike. Uz daljnje ispitivanje možemo otkriti specifične plazma i mokraćne profile ili "otiske prstiju" spojeva s oštećivanjem modifikacija.

"Ovo nam može pomoći da poboljšamo dijagnozu autizma i ukazujemo na nove uzroke poremećaja spektra autizma", rekao je Rabbani. Genetski uzroci su pronađeni u 30-35% slučajeva autizma, a preostalih 65-70% slučajeva smatra se uzrokovanim kombinacijom faktora okoline, višestrukim mutacijama i rijetkim genetskim varijantama.

Međutim, istraživači vjeruju da bi novi testovi mogli otkriti da još nisu identificirani uzroci autizma.

U istraživanju, objavljenom u Molecular Autism, tim je analizirala uzorke krvi i urina od djece s dijagnozom autizma i kontrolne skupine zdrave djece.

Razlike u kemiji su zabilježene između dvije skupine.

Pronašli su vezu između autizma i oštećenja proteina u krvnoj plazmi oksidacijskim i glikacijskim procesima gdje reaktivne kisikove vrste (ROS) i molekule šećera spontano mijenjaju proteine.

Nadalje, promjene u višestrukim kemijskim spojevima kombinirane su zajedno koristeći tehnike umjetne inteligencije algoritama za razvijanje matematičke jednadžbe ili "algoritam" za razlikovanje autizma i zdravih kontrola.

Ishod je bio dijagnostički test bolji od bilo koje metode koja je trenutno dostupna, tvrde istraživači.

Pin
+1
Send
Share
Send