Bolesti i uvjeti

8 medicinskih stanja koja mogu dovesti do zatvora

Pin
+1
Send
Share
Send

Jeste li znali da Parkinsonova bolest može biti razlog za zatvora?

Zatvor je obično rezultat nepravilnih prehrambenih navika, sjedilačkog načina života i svega što se čini bezvoljnim. Većinu vremena mala promjena u vašim životnim navikama i poboljšanje tjelesne aktivnosti može vam pomoći da prebrodite simptome stanja. Međutim, postoje slučajevi u kojima uzrok možda nije baš to. Moglo bi postojati temeljno zdravstveno stanje koje može dovesti do zatvora. Međutim, to se uglavnom događa starijoj populaciji. Ovdje Dr. Jayshri Shah savjetnik-hepatolog, gastroenterolog i terapeutski endoskopist u bolnici i istraživački centar Jaslok recite nam o medicinskim uvjetima koji bi mogli dovesti do zatvora.

1. Hipotireoza: Od mnogih simptoma koji uzrokuju inaktivnu štitnjaču, konstipacija je jedan od njih. Hipotireoza usporava mnoge fiziološke uvjete tijela i također može učiniti isto na probavnom putu, što pojedincima otežava prolazak stolice. Pročitajte kako biste znali što će se dogoditi ako propustite dozu štitnjače.

2. Polifarmija: Imati više od četiri lijekova za različite bolesti je vrlo čest scenarij kod starijih osoba. Ali to bi moglo utjecati na obrazac stolice i dovesti do zatvora. Uobičajeni lijekovi koji mogu dovesti do konstipacije su antidepresivi, lijekovi protiv bolova, neki vitamini (poput željeza kapsule), krvni tlak i alergični lijekovi itd. Ponekad čak i neke antacidi mogu vam dati isti problem. Znajte što se događa kada redovito puknuš antacide.

3. Razdražljiv sindrom crijeva: To je stanje koje čini vaš opstanak gori i također je razlog iza istog. Epizode izmjenične konstipacije i proljeva su uzorci ovog sindroma.

4. Neurološki uvjeti: Određeni neurološki uvjeti kao što su multipla skleroza, Parkinsonova bolest ili ozljeda leđne moždine također mogu dovesti do zatvora. Neurološki problemi mogu uništiti pustoš živaca koji pomažu u pregovaranju mišića u crijevima zbog glatkog prolaska stolice. Međutim, neurološki problemi također mogu imati utjecaja na kretanje mokraćnog mjehura.

5. Problem u debelom crijevu ili rektumu: Bilo koja opstrukcija debelog crijeva ili rektuma zbog stezanja crijeva (sužavanje debelog crijeva), rektokela (rektum kroz stražnji zid vagine), drugi rak abdomena koji utiskuje debelo crijevo također može biti uzrok konstipacije.

Infekcije crijeva: Ponekad bakterijske ili druge unutarnje infekcije u crijevu mogu dovesti do zatvora.

7. Benigni rast: Dobroćudni rast crijeva, rektuma ili debelog crijeva također može djelovati kao prepreka prolasku stolice i pridonijeti agoniji konstipacije.

8. Rak crijeva: Dok je stanje kritično sam po sebi, jer tumor raste, to može biti opstrukcija stolice baš kao i benigni rast i dovesti do zatvora.

Gledaj video: Lap Dance - film sa prevodom - ljubavni drama HD

Pin
+1
Send
Share
Send