Bolesti i uvjeti

7 stručnih savjeta za preživljavanje zajedničkih misaonih bolesti

Pin
+1
Send
Share
Send

Evo 7 stručnih savjeta o tome kako možete držati zajedničke bolesti u blizini ovog monaha.

Dođite monsun, vrijeme se značajno hladi i većina ljudi ima tendenciju da uživa u kišama kiše. No, s prekrasnim vremenom dolaze neke bolesti koje mogu izazvati pustoš vašem svakodnevnom životu. Virusne infekcije, gastroenteritis, žutica, infekcije donjeg respiratornog trakta, upala pluća, pa čak i malarije glavna su zabrinutost tijekom ove sezone. Razgovarali smo Dr. Akshay Chhallani, liječnik savjetnika, Wockhardt bolnice, Vashi i on nam je dao neke korisne savjete za održavanje zajedničkih misaonih bolesti u zaljevu.

Savjet # 1: Najčešća bolest u monsunima je prehlada. Najlakši način da to izbjegnete je izbjeći da ćete se mokri na kiši. Ako se mokri, pobrinite se da se potpuno osušite.

Savjet # 2: Ako patite od simptoma poput groznice, hladnoće, kašlja itd. Ne zanemarujte ih i odmah se obratite svom liječniku.

Savjet # 3:Najbolji home lijek za prehlada je čaša vrućeg kurkuma mlijeko. Gargling s toplom vodom također pomaže ublažiti upalu grla. Ako se stanje ne poboljšava, uvijek je bolje vidjeti liječnika.

Savjet # 4: Vrlo je važno piti samo kuhanu ili filtriranu pitku vodu, održavati osobnu higijenu i dobru sanitarnu zaštitu. Ova praksa će vam pomoći izbjeći uobičajene infekcije uzrokovane vodom poput žutice, proljeva i gastroenteritisa.

Savjet # 5:Izbjegavajte uličnu hranu tijekom monsuna; U vodenim logama domovi su komarci i muhe šire bolesti poput malarije i denga. Osim toga, uobičajeni izvori vode također bi mogli biti kontaminirani is istjecanjem iz kanalizacije, što bi moglo uzrokovati bolesti poput žutice i proljeva. Zato pokušajte jesti higijensku hranu u monsunu.

Savjet # 6:Pokušajte zadržati svoj dom čistim i izbjegavajte stajaću vodu ui oko sebe gdje živite jer su vrlo plodna mjesta za uzgoj komaraca. Preporučljivo je koristiti DDT u odvodima u blizini vašeg doma i opsežno koristiti komarce i mreže.

Savjet # 7: Tijekom monsuna, također ste skloni kožnim i gljivičnim infekcijama. Kako biste izbjegli gljivične infekcije, dobro operite noge i ne nosite mokre cipele. Također pazite da nosite dobro osušenu i ispranu odjeću.

Izvor fotografije: Getty slike

Pin
+1
Send
Share
Send