Sposobnost

6 razloga zašto biste trebali imati kruh ili pčelinji pelud

Pin
+1
Send
Share
Send

Svježi pčelinji pelud sadrži izvrsne razine bjelančevina, aminokiselina, lipida, minerala, ugljikohidrata, vitamina i bakterija mliječne kiseline.

Kako zvuči ideja krađe hrane namijenjene mladim bebama? Okrutno da, ali i vrlo hranjiv. Pelud pčela je zrnato-žuta žuta supstanca koju su prikupile radničke pčele. To je paket peludne kugle u male, hranjive bogate kuglice kao hrana za mlade pčele da rastu. Iako to zvuči okrutno za otimanje hrane daleko od bebe, olakšajte svoju savjest govoreći se da je samo loš kao pijenje kravljeg mlijeka!

Zašto pelud?

Godinama se pčelinji pelud koristi kao snažan nutritivni dodatak, bogat proteinima i drugim hranjivim tvarima. Svježi pčelinji pelud sadrži izvrsne razine bjelančevina, aminokiselina, lipida, minerala, ugljikohidrata, vitamina i spojeva kao što su bakterije mliječne kiseline. Također se bori s flavonoidima i fenolnim spojevima. Proizvoda je cijenjena prirodnom medicinom zbog antimikrobnih, protuupalnih, antitumorskih i imunoloških svojstava jačanja.

Već godinama bio je ključ u kineskoj medicini, a zahvaljujući svom gustom profilu hranjivih tvari, njemački federalni odbor zdravstva službeno je prepoznao kao lijek. 1 Ove sunčane žute granule dobivene su zbog mnogih nutritivnih i ljekovitih svojstava. Slijede neki od načina na koje ona pogoduje našem zdravlju.

Smanjuje upalu: Studija objavljena u Journal of Pharmaceutical Biology objavljena u 2010 objavljuje da pelud pelud pokazuje izvrsna protuupalna i antinociceptivna svojstva bez da uzrokuje bilo kakvu toksičnost. Stoga, ako imate bolove u zglobovima, akne ili druge upalne bolesti, uključujući pelud u vašoj prehrani, može olakšati neke od nelagoda.2

Poboljšava snagu mišića i pomaže oporaviti od pothranjenosti: Formula svježeg pčelinjeg peluda može poboljšati brzinu oporavka mišića i metabolizam energije. Prema istraživanju provedenom 2014., pelud pelud može biti izvrsna hrana za sprječavanje i pomoći slabim pacijentima da se oporave od neishranjenosti. Oni koji žele ići na prehranu mršavljenja trebali bi uključivati ​​pčelinji kruh u prehranu jer vam može pružiti bitne hranjive tvari bez da vam omogućuju da se pakirate.3

Puno antioksidansa: Ako želite skuhati svoj čaj bogat kofeinom, ići naprijed! Čaj od peludi bi bio dobra zamjena. Enzimski hidrolizati u peludi čine ga izvrsnim dodatkom antioksidansa. Pronađeno je da je izvrsno za ljude koji pate od različitih bolesti kao što su kardiovaskularni problemi, dijabetes, hipertenzija i rak.4

Jača imunološki sustav: Studija iz 2014. koja ispituje antimikrobne, antimutagične, antioksidativne i protuupalne učinke peludne pčele zaključila je da je dovoljno snažna da se briše candida i staph infekcije.5

Štiti od tumora: Pčelinji pelud također je poznat kao toksičan, ali ne i protiv zdravih stanica! Ima citotoksična svojstva protiv tumorskih stanica.6

Tretira pljuvačke rane: Ako imate spaljivanje rana, liječenje s peludom pčele pomoći će ubrzati oporavak. Kaempferol, sastojak u peludu pčela, zaustavlja ubrzava zacjeljivanje rana i štiti opekotine od razvoja daljnjih infekcija.

Reference:

1.Lnnskens, H.F., i Jorde, W. (1997). Pollen kao hrana i lijek - pregled. Economic Botany, 51 (1), 78-86.
2.Küpeli Akkol, E., Orhan, D.D., Gürbüz, I., & Yesilada, E. (2010). In vivo procjena aktivnosti formulacije "mješavina peludi meda pčela". Pharmaceutical Biology, 48 (3), 253-259.
3.Salles, J., Cardinault, N., Patrac, V., Berry, A., Giraudet, C., Collin, M.-L., ... Walrand, S. (2014). Pirejni pelud Poboljšava metabolizam mišića i metabolizam energije u pothranjenim starim štakorima kroz interferenciju s putom signalizacije Mtor i mitohondrijskom aktivnošću. Nutrients, 6 (12), 5500-5516. //doi.org/10.3390/nu6125500
4.Nagai, T., Nagashima, T., Suzuki, N., & Inoue, R. (2005). Antioksidativna aktivnost i inhibicija angiotenzin I-konvertirajućeg enzima pomoću enzimatskih hidrolizata iz pčelinjeg kruha. Zeitschrift für Naturforschung C, 60 (1-2), 133-138.
5.Pascoal, A., Rodrigues, S., Teixeira, A., Feás, X., & Estevinho, L.M. (2014). Biološke aktivnosti komercijalnih pčelinjih peluda: Antimikrobni, antimutagični, antioksidativni i protuupalni. Hrana i kemijska toksikologija, 63, 233-239.
6.Olczyk, P., Koprowski, R., Kaźmierczak, J., Mencner, L., Wojtyczka, R., Stojko, J., ... & Komosinska-Vassev, K. (2016). Pčelinji pelud kao obećavajući agent u liječenju ranih rana. Komplementarna i alternativna medicina temeljena na dokazima, 2016.

Gledaj video: Part 1 - The Picture of Dorian Gray Audiobook by Oscar Wilde (Chs 1-4)

Pin
+1
Send
Share
Send