Vijesti o zdravlju

6 najčešće pretraženih prehrambenih upita od 2017 prema Google trendovima

Pin
+1
Send
Share
Send

Od veganstva do soje, ovdje su neke od glavnih upita za prehranu 2017. godine.

Internet možda ne zna odgovor na smisao života. Ali sigurno vam može reći razliku između vegana i vegetarijanaca. Zato smo se pridružili našem gospodaru i zapovijedali Googleu da traži odgovore na neke od najizbirljivijih upitnika za prehranu u 2017. godini. Netizeni danas imaju superiorniji IQ hrane i oni su znatiželjni znati što je dobro za njih i što je loše. Evo nekoliko najboljih pitanja koja su Googleu zatražili od zdravstvenih korisnika.

Što je gluten?

Gluten će se dogoditi da bude jedan od najvažnijih googlednih prehrambenih uvjeta 2017. U posljednjih nekoliko godina gluten je stekao značajnu uočljivost zbog svoje uloge u pogoršanju autoimunih poremećaja poput celijakije. Također se krivi za debljanje, depresiju i anksioznost. Staples poput pšenice, ječma i raži koji sadrže gluten su pali iz korist kao sve više i više ljudi ide off njih u potpunosti. Činjenica da mnogi proizvodi nose oznaku bez glutena svjedoče o ovom rastućem trendu. Pročitajte imate li osjetljivost glutena.

2 Zašto je mlijeko loš?

Korisnici interneta bili su vrlo znatiželjni o zdravstvenim opasnostima mlijeka ove godine. Mlijeko je nekada bila cjelovita hrana; nažalost, ovo hranjivo piće sada je padalo od milosti. S veganstvom dobivanjem pare, mliječni proizvodi se sve više izbjegavaju zbog etičkih razloga i zamjenjuju se orašastim "mješavinama" od badema, konoplje i ljekovitog mesa. Čak i sa stajališta zdravlja, mlijeko se krivi za sve, od slabašnih probavnih do hormonalnih neravnoteža do raka, a oni koji odlaze iz mliječnih izvješća osjećaju puno zdraviji nego prije. No, ima dovoljno i više znanstvenih dokaza koji dokazuju da mlijeko ima puno koristi i da ide bez mlijeka ne smije biti zdrav kao što je to prokleto.

3 Zašto je šećer loš?

Ove godine mnogi netizeni ispitivali su svoju zaraznu i toksičnu ljubavnu vezu sa šećerom. Kao i većina uvredljivih odnosa, šećer vam trudi da ga želi dok vas uništava iznutra. Nazvan kao bijeli otrov, šećer je vjerojatno najgori sastojak kuhinje na kojem smo slijepo stavili naše povjerenje. Nema kvalitete koja može iskoristiti i utječe na svaki pojedini organ u vašem tijelu, uključujući i vaš mozak. Evo nekoliko valjanih razloga zašto biste trebali izbjegavati šećer.

4 Zašto je voda dobra?

Mnogi su netizeni ove godine zamolili Google o vrlinama vode. Ne uzima raketnog znanstvenika da vam kaže koliko je važno (mi smo, naposljetku, 60 posto vode). Nemojte proći ono što ti oglasi za sportsko piće kažu; nema zamjene za ovu životnu tekućinu. Hidratacija je važna jer regulira vašu temperaturu, čisti vaše tijelo toksina, prenosi vitalne hranjive tvari u vaše stanice i održava svoje zdravlje. Bez vode, vaše tijelo će se ugasiti. Zato je važno ne udati se na uobičajene osam čaša vode dnevno.

5 Zašto je soja loša?

Proizvodi od soje i soje jedan su od najvećih izvora biljnih proteina za vegetarijance i vegane. Poznato kao zdrava hrana, soja je također bogata antioksidansima. Ali loša vijest je da ona također sadrži fitostrogene, prirodnu supstancu koja oponaša estrogen u tijelu. Razina testosterona u muškaraca može se promijeniti zbog soje, što može uzrokovati niski libido, nizak broj spermija i neplodnost. Ostale nuspojave uključuju kvar štitnjače i povećani rizik od bubrežnih kamenaca. Pročitajte o bolesnim učincima soje u detalje.

6 Zašto je veganstvo loš?

Mnoge celebs i indijski i međunarodni su otvoreno prihvatili veganski stil života iz etičkih i zdravstvenih razloga. To je razumljivo stvorilo mnogo znatiželje među netizenima. Veganski način života ne znači da ne jede ili koristi proizvode dobivene od životinja ili trošak njihove patnje. To znači da nema mesa, mlijeka, meda, svile, kože ili palminog ulja (većina palminog ulja nije bez okrutnosti). Mnogi nutricionisti dali su veganstvo veliki palac gore, pogotovo iz perspektive mršavljenja. Iako se veganstvo može prevesti na ekološke prednosti, mnogi zdravstveni stručnjaci ismijavaju misli o tome da je dobar za zdravlje. Možda se koračamo na nekoliko prstiju, ali znanost kaže da bi veganska prehrana mogla biti nedostatna u nedostatku vitamina D, B12, kalcij, željezo, cink i dugolančane n-3 (omega-3) masne kiseline. Evo nekoliko znakova koji govore da biste trebali napustiti veganstvo.

Izvor: Google trendovi

Izvor slike: Shutterstock

Pin
+1
Send
Share
Send