Joga

5 Pomlađujuće prakse za početak vašeg dana u 10 minuta ili manje

Pin
+1
Send
Share
Send

Kad sam za sebe uzeo nekoliko trenutaka na početku dana, to čini svu razliku. Umjesto da se spirale u stres, lebdim naprijed s lakoćom i malo entuzijazma. Suprotno popularnim uvjerenjima, predanost vježbi joge i samozaštite ne treba satima vremena. Kada vam je potrebna, jednostavna deset minuta može vas uputiti u pravom smjeru. Pristupite danu osmijehom i jednom ili više sljedećih postupaka:

1) Kratki Vinyasa Flow

Jeste li znali da su jogiji izvorno razvili jogu asane kao način zagrijavanja tijela prije sati meditacije? Zašto ne započeti dan s istim načelima? U prosjeku Amerikanci provode 7,7 sati dnevno sjedeći. Deset minutaVinyasa protok može otpustiti vaše tijelo prije dana na poslu. Potražite osnovni pozdrav Sunca koji energizira vašu jezgru. Uključivanjem kratkog, ali slatkog rituala yoge, možete povećati svoju vitalnost i povećati dobrobit.

2) lagano istezanje

Ako se ne osjećate kao da poduzimate jutro Vinyasa slijed, sudoper na vašu pladnju za neko nježno istezanje. Započnite s nekim valjcima za vrat kako biste oslobodili napetost. Širite noge i protežu ruke prema prstima da biste otvorili kukove. Prilagodite mišiće leđa s kretnjama mačjih krava i spustite se prema naprijed. Vaši pokreti ne moraju biti snažni da smiruju i probude vaše tijelo.

3) Meditacija

Ako vam je potrebna jasnoća ili osjećaj smirenosti, uložite u deset minuta meditacije. Uključivanjem tišine, uvjeravate svoj živčani sustav da se ne treba brinuti, otpuštanje umjesto da potiče odgovor na borbu ili bijeg. Ako nisi tako dobro upoznat s meditacijom, možete nabaviti pomoć vodiča poput Rodney Yee's Dnevna meditacija ili Globalnog mirovnog pokreta Meditacija za svjetski mir, Izbjegavajte tendenciju kritiziranja sebe za bilo kakve misli koje mogu nastati tijekom vaše meditacije. Osjećaj negativne negativne misli samo će potaknuti više na isto.

4) Slijed disanja

Jedna od mojih najdražih praksi je kratki niz disanja koji sam naučio u Kundalini Yoga Bostonu. Praksa, nazvana nadi shodhana, uključuje naizmjenično disanje kroz svaku nosnicu, što donosi mir i uklanja sve zagušenja. Možete to učiniti za onoliko malo ili onoliko vremena koliko imate. To je divno za one dane kada žudite osjećaj ravnoteže i uzemljenja.

5) Potvrde i samopomoć

Potvrđivanje vlastite vrijednosti i osjećaja za sebe može samo dovesti do pozitivnih iskustava. Ako se boriš sa sumnjom u sebe, praksa kaže: "Volim te" u zrcalu. Unatoč tome koliko smo spremni dijeliti našu ljubav s drugima, rijetko bismo to svijetli. Čuvajte se deset minuta - dajte sebi masažu ruku ili mini-lica i pogledajte kako se osjećate.

Unatoč našoj sklonosti da sve ili ništa približimo našim svakodnevnim navikama, pozivanje na naše dublje i uravnoteženije ja mogu biti jednako jednostavne kao dodatnih deset minuta dnevno. Što ćete učiniti da biste zadržali svoj zen?

Pin
+1
Send
Share
Send