Joga

Je li vaše tijelo gori sa skrivenom upalom?

Pin
+1
Send
Share
Send

Može li nešto jednostavno kao brz i jednostavan test krvi spasiti život? Apsolutno.

Naziva se testom C-reaktivnog proteina i mjeri stupanj skrivene upale u vašem tijelu.

Pronalaženje da li ste skriveno upale ili ne, kritično je zbog toga što je gotovo svaka moderna bolest uzrokovana ili pogođena njome. Ako je vaš imunološki sustav i njegova sposobnost ukloniti upalu u vašem tijelu oštećeni, pazite. Krenuli ste prema bolesti i preranom starenju.

Srećom, rješavanje uzroka upale i učenje kako živjeti protuupalni način života može dramatično poboljšati vaše zdravlje.

Danas ću pregledati što su primarni uzroci upale i pružiti vam jednostavan pristup u sedam koraka koji će vam pomoći da ohladite vatre koji bjesne izvan kontrole u vašem tijelu.

Kako pronaći uzroke skrivenih upala

Dakle, ako su upala i imune neravnoteže u korijenu većine moderne bolesti, kako možemo pronaći uzroke i vratiti tijelo u ravnotežu?

Prvo, moramo identificirati uzroke i uzroke upale. Tada moramo pomoći resetirati prirodni imunološki balans tijela pružajući prave uvjete za napredovanje.

Kao liječnik, moj posao je pronaći one upalne čimbenike jedinstvene za svaku osobu i vidjeti kako različiti stil života, okoliš ili zarazni čimbenici tjeraju imunološki sustav izvan kontrole, što dovodi do mnogih kroničnih bolesti.

Srećom, popis stvari koje uzrokuju upalu relativno je kratak:

 • Loša prehrana (uglavnom šećer, rafinirani brašno, prerađena hrana i upalne masti kao što su trans i zasićene masti)
 • Nedostatak vježbanja
 • Stres
 • Skrivene ili kronične infekcije virusima, bakterijama, kvasacima ili parazitima
 • Skrivene alergene iz hrane ili okoliša
 • Toksini poput žive i pesticida
 • Plijesni toksini i alergeni

Pažljivo slušajući priču neke osobe i obavljanjem nekoliko specifičnih testova, mogu otkriti uzroke upale za većinu ljudi.

7 koraka za življenje protuupalnog života

Dakle, jednom kad ste shvatili uzroke upale u vašem životu i dobili ste ih osloboditi, sljedeći korak je da i dalje živite protuupalni način života. Ali kako to učiniti?

Evo što preporučujem. To je disarmingly jednostavan, ali iznimno učinkovit način za postizanje UltraWellness:

 1. Cijela hrana: Jedite cijelu hranu, visoko vlakno, biljnu hranu koja je inherentno protuupalno. To znači odabir neobradene, nerafinirane, cjelovite, svježe, prave hrane, a ne one pune šećera i trans masti i niske moćne protuupalne biljne kemikalije zvane fitonutrijenata.
 2. Zdrave masnoće: Priuštite si promjenu nafte jedući zdrave nezasićenih masti u maslinovom ulju, orasi i avokado, te uzimajući više omega-3 masti od malih riba poput sardina, haringa, sablea i divljeg lososa.
 3. Redovita tjelovježba: Montažni dokazi nam govore da redovito vježbanje smanjuje upalu. Također poboljšava imunološku funkciju, jača vaše kardiovaskularne sustave, ispravlja i sprječava otpornost na inzulin, te je ključ za poboljšanje raspoloženja i brisanje učinaka stresa. Zapravo, redovita tjelovježba jedna je od malih ruku promjena načina života što je u korelaciji s poboljšanim zdravljem u gotovo cijeloj znanstvenoj literaturi. Stoga se krećite već!
 4. Opustite se: Saznajte kako privući vagusni živac aktivnim opuštanjem. Ovaj snažni živac opušta cijelo tijelo i smanjuje upalu kada vježbate yoga ili meditaciju, duboko dišite ili čak uzmite vruću kupku.
 5. Izbjegavajte alergene: Ako imate alergije na hranu, saznajte što ste alergični i prestanite jesti te hrane - gluten i mliječni proizvodi su dva uobičajena krivnja.
 6. Izliječite crijevo: uzmite probiotike kako biste pomogli probavu i poboljšali ravnotežu zdravih bakterija u vašem crijevu, što smanjuje upalu.
 7. Dodatak: Uzmite multivitaminsko / multimunalno dopunjavanje, riblje ulje i vitamin D, koji sve pomažu u smanjenju upale.

Uzimanje ovog opsežnog pristupa upalu i balansiranju vašeg imunološkog sustava rješava jedan od najvažnijih jezgri sustava u tijelu.

Za vaše dobro zdravlje,

Mark Hyman, M.D.

Pin
+1
Send
Share
Send