Joga

Mind Over Chatter: dnevnik mojih 4 pokušava meditaciju

Pin
+1
Send
Share
Send

Koliko mi je bilo teško priznati, meditacija nije mijenjala svoj život. Godinama sam bio znatiželjan, zamislivši da ću magično morphirati od tipa A, sklonog glasnom smijehu i povremenoj drami, u eterični entitet čiji će se "problemi" raspasti pred staromodnom mudrošću. Nosio bih dugu, prozračnu odjeću i govorim nježnim šapatom. Nikad se ne bi znojio. Ili zakleti.

Ali zato što su mi se ciljevi meditacije činili daleko i uzvišeni, odložio sam ga, čekajući neko vrijeme u mom životu kad se činilo ostvarivim.

Pokušaj # 1: Izvrsna očekivanja

Kad sam imao svoje prvo dijete, pokušao sam meditirati u nadi da ću smanjiti svoju tjeskobu o mojim sposobnostima kao mama. Pokušao sam biti još. Pokušao sam se usredotočiti na moje disanje. Ali za manje od 30 sekundi, brzo bih zaspao. A kad sam se probudio, umjesto da se osjećam opušteno, krvni pritisak je poskočio. Imala sam prljave posuđe, smrdljive pragove za pranje, bebu majci. Ponovno sam ga stavio dok nisam mislio da to mogu učiniti i ostati budan istodobno.

U međuvremenu se moja znatiželja produbila. Pročitao sam knjige o meditaciji. Ja sam na žaru ljudi koji su odlazili na meditacijske vježbe. Kupio sam svijeće. Buddha likovi. Meditacijski CD-i. Postao sam ugodno s Jonom Kabat-Zinnom i Deepakom Choprom, čije su knjige o meditaciji zadržale društvo kasno noću u krevetu. Trenirao sam za meditaciju kako se trkač priprema za maraton. Bio bih olimpijski meditator ... jednom kad sam počeo.

Pokušaj # 2: gnjusna kralježnica

Troje djece, dva Buddha, pola tuceta CD-a, bilo koji broj meditacijskih potrepština, a 11 godina kasnije, osjećala sam se spremnom. Čak sam imao haljinu suknju koja bi odgovarala novom meni. Pripremio sam svoj stol za meditaciju. Upalila neke svijeće. Sjeo sam, prešao noge i zatvorio oči.

Ouch. Moje noge više nisu savile na taj način. Hmmm. Sjećam se kako čitam da sjedenje prekriženih nogu nije presudno, pa sam otvorio jedno oko i ispružio mi noge ravno ispred mene.

Još jednom sam zatvorio oči, još sam sjedio. Siguran sam da sam izgledao zemljani u suknji ... No, umjesto lijepog položaja pravokutnog položaja yoga gurua, zavidjela sam, mogla sam osjetiti kako se leđa okreće poput upitnika. "Sjednite se visokim", bez riječi sam naredio kralježnicu. Odbio je surađivati ​​za više od jedne minute, u tom trenutku ja bih zalupao na jastuku poput pijane Buddhe.

Pokušaj # 3: Misao je napad

Joga mi je polako pomogla da treniraju kralježnicu da ne spavam u najmanjem naporu, i osjećao se spremno da pokušam ponovno. Moja pozicija izgledala je savršeno. Upalila sam svoje svijeće i usredotočila se na moj Buda, a zatim zatvorila oči.

"Jeste li se sjetili plaćanja poreza na imovinu?" Upitao je moj mozak. Zamislio sam kako metla briše pitanje. Zatim, poput one lude lutke-kola na zabavnim parkovima, drugi popped up. "Nije li vaš red da pripremi snack za nogometni trening?" I još jedan. Uzdahnuo sam.

Pokušaj # 4: Davanje gore - i dobivanje točke

Tada sam naišao na riječi učitelja meditacije Rodney Yee, koji nam je savjetovao neofite da "sjedimo". To je tako jednostavno, inzistirao je. Odustati od očekivanja. Odustati od potrebe za određenim iskustvom meditacije.

Stvarno? Poletio je ispred moje ciljne osobnosti. Skeptičan, ipak sam mu dao vrtlog. I pogodite što se dogodilo?

Iako uopće nisam odustala od svoje vrste sklonosti tipu, ja sam ipak manje sklona prepustiti se četveroslovnim protjerima. Naučio sam slušati svoje tijelo (iako je sklon žalosti). Vrlo sam vrlo polagano učenje da jednostavno budem u ovom trenutku.

Pin
+1
Send
Share
Send