Joga

Kako sjedenje na loptu pomaže djeci da se usredotoče i da bolje u školi

Pin
+1
Send
Share
Send

Balance balls su izvorno razvijene u 1960-ima za fizioterapijske svrhe; koji su znali da će jednog dana biti preporučeni djeci koja imaju problema s fokusiranjem u školu?

Ali danas, to je upravo ono što se događa. Ravnotežne kugle mogu biti upravo ono što je liječnik naredio da pomogne djeci da ostvare svoj puni potencijal u učionici, posebno onima s poremećajima senzornog procesiranja, poremećajem pozornosti s deficitom hiperaktivnosti, ili samo snažnom potrebom za nervozom.

Oko isto vrijeme kada su obožavatelji obožavatelja počeli upotrebljavati balansne kuglice (tzv. Vježbe, kuglice za stabilnost ili terapijske kugle) u svojim vježbama kao način jačanja mišića u trbuhu i leđima, razvijene su kuglasti stolice kao način jačanja mišićnih mišića i poboljšanja držanje dok sjedi. Tijekom 1980-ih neki profesionalni terapeuti počeli su ih preporučiti odgajateljima za korištenje u razredu, smatrajući ih osobito korisnim za djecu s posebnim potrebama za učenjem.

Tada je 2003. godine objavljena studija u American Journal of Occupational Therapy zaključivši da u studentima s ADHD-om, sjedenje na terapijskim kuglicama poboljšava ponašanje i čitku produktivnost riječi. Drugim riječima, studenti koji su koristili kuglaste stolice mogli su mirno sjediti, usredotočiti se i pisati više riječi.

Klinika Mayo u Rochesteru 2007. godine povezala je ove nalaze s studijom o prednostima učionice bez predsjednika. U Mayo studiji, koja se usredotočila na poboljšanje učenja i smanjenje pretilosti čineći djecu aktivnijima, istraživači su otkrili da je sposobnost da se kretati više dok je sjedila učinila učenicima više pažljiv. Savjetnik komunikacije Mayo Clinic Bob Nellis izjavio je za Minneapolis-St. Paul Star Tribune da vjeruje da je to zato što djeca mogu izgoriti višak energije odskakanjem na loptu.

"Sjediti dalje" nije uvijek dobra stvar

"Općenito gledano, ljudi ne miruju," kaže Diana Henry, profesionalni terapeut koji putuje zemlju u RV kako bi ponudio usluge škole i individualne profesionalne terapije. "Uvijek se kreću oko njih, a najmanja djeca su još čudnija jer se njihovi senzorni sustavi još uvijek razvijaju."

Zato djeca trebaju napustiti školu. "Trčanje i skakanje i vrti se i twirling i ljuljanje", kaže Henry. "Te su aktivnosti vrlo važne za razvoj središnjih živčanih sustava djece, njihov mozak i njihovo tijelo".

Neka djeca trebaju više pokreta od drugih. A za neke djece s poremećajem senzornog procesiranja ili ADHD-om, u pokretu mozak se moze angažirati. "Postoji neurološki put koji prolazi od tjelesne ravnoteže i sustava kretanja do vašeg upozoravajućeg sustava u vašem mozgu. Pokret zapravo omogućava budnost i pažnju", kaže Henry.

Tamo dolaze kuglasti stolci. Kao odgovor na nestabilnost kugle i kako bi ostali uravnoteženi dok sjedi na jednom, tijelo instinktivno - i stalno - bavi se jezgrom mišića. Potrebno je stalno kretanje kako bi ostali sjedili na lopti. I taj pokret, premda lagan, pomaže im da se usredotoče.

Roditelji i učitelji stavljaju prednosti za kuglastu stolicu na test

"Ball stolice su vrlo dobre za djecu koja trebaju mnogo kretati", kaže Kay Barrows, umirovljeni učitelj osnovne škole iz Monumenta, CO. Barrows je imao takav uspjeh u svojoj učionici koristeći kuglastu stolicu za dijete s posebnim potrebama koju je gurnula i dobio je regionalnu potporu za dobivanje kuglastih stolica za cijelu klasu. "Stolice su bile korisne za učenike s posebnim potrebama, no vidio sam i veliku razliku u djeci koja su se uvijek ljuljala na svojim stolicama i trebala su se kretati".

Kada dijete sjedne na kugličnu stolicu, oni su u stanju usmjeriti svoju prirodnu kinestetsku energiju i potrebu za kretanjem na pozitivan način, jer dijete na kugličnom stolcu mora stalno premjestiti svoje tijelo na stolicu da održi ravnotežu.

Stoga, umjesto da zatrpava djetetovu urođenu potrebu za kretanjem, kuglaste stolice usmjeravaju svoju fizičku energiju na pozitivan način, omogućujući im da se više fokusiraju na svoj rad i postignu svoj puni potencijal kao učenici.

Darcy Lewis, majka dvoje sinova s ​​ADHD-om u Riversideu, IL, počela je koristiti kugličnu stolicu kod kuće. "Osjećaju se manje nervozni i opušteniji kada sjede na lopti i, po vlastitoj procjeni, više se mogu usredotočiti, bilo na domaću ili večernju razgovoru s ostatkom obitelji", kaže Lewis.

Roditelji poput Lewisa koriste koncepciju kuglastih stolica za učionice i omogućuju njihovom djetetu da koristi jedan u kući. U tu svrhu, kuglasta stolica može biti izvrstan alat za vaše dijete, međutim, izuzetno je važno da malo dijete ne sjedne na kuglu veličine odrasle osobe. "Važno je da lopta odgovara djetetu", kaže Henry. Nastojte postići kut od 90 stupnjeva u zavoju koljena kada dijete udobno sjedne na loptu. Redovita stolica ili lopta mogu biti u redu za stariju ili višu djecu. Ili pokušajte s kugličnom stolicom veličine djeteta.

Što ako je vaše dijete jednostavno zabrinuto?

Možete reagirati na ovo istraživanje, bez obzira na to ima li vaše dijete SPD ili ADHD. Kao što Henry i Barrows napominju gore, svaki dijete ima potrebu za kretanjem. Sa ili bez pravog kuglastog stolca, evo nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste svojoj djeci davali više prostora za kretanje dok radite domaće zadaće ili druge sjedeće aktivnosti kod kuće:

  • Ako kuglasta stolica za djecu nije u proračunu, dajte dijete da sjedne na kuglu za djecu Stay-N-Play s loptom za stabilnost Balance Ball (odgovarajuće kugle na podu) odgovarajuće veličine dok čitate, rade domaću zadaću, čak i promatranje obrazovnog programa na TV-u.
  • Stavite otporni trak na noge stolice tako da dijete može odskočiti noge gore i dolje dok ona radi.
  • Zalijepite papir na donju stranu stola ili stola kako bi vaše dijete moglo protrljati njegove prsti dok je sjedio za bilo koji zadatak.
  • Pružite posudu ispunjenu predmetima s kojima se vaša djeca mogu nervozirati tijekom vremena za koje se očekuje da će ostati mirno. (Pokušajte Koosh loptice, stisnite loptice, rastezljive životinje i druge taktilne igračke.)

UPDATE: Gaiam daje djeci dar odskakanja

Nakon što je pročitao ovaj članak (izvorno objavljen u rujnu 2010.) i pregledao više istraživanja koja preporučuju balans balade kao strategiju za pomoć učenicima usmjerenim u školu, nastavnica drugog razreda Lana Ray u Connelly Springsu, NC, uvjerila je ravnatelja škole da joj kupi šest loptica stolice za njezinu učionicu.

Mnogi Rayovi studenti imaju ADD ili ADHD; ubrzo nakon što su stigli na stolce, počela je primijetiti značajno poboljšanje ponašanja od studenata u danima kada su se sjeli na kuglastim stolicama (Ray je okretao stolice oko učionice tako da svaki od svojih 16 studenata sjedne na kugličnom stolcu svaki treći dan ). Jedan učenik je čak i manje stuttered kada je sjedio na loptu. Rayov lokalni članak pokriva priču, podižući svijest među ostalim nastavnicima i roditeljima.

Kada je Ray pisao Gaiamu kako bi podijelio svoju priču o uspjehu i pitala bi li tvrtka razmislila o prodaji dodatnih stolica uz diskontnu stopu kako bi svaki učenik mogao koristiti jedan svaki dan, Gaiam je odgovorio doniranjem dodatnih 11 stolica svojoj učionici - po jedan za svaku od preostali studenti, a jedan za Ray.
Srdačna hvala što smo primili, kao i znanje da će stolice i dalje pomagati studentima u narednim godinama, donacija je više nego isplatila. Ray je napisao da "u kolovozu, ovi učenici su ušle u moju učionicu 1-2 godine ispod razrede. Ako nastavljaju rasti u sljedećem semestru koliko ima u prvom, oni će biti na ili blizu razredu na kraj godine."
Istražite proizvode za aktivno sjedenje za svoju djecu u školi ili kod kuće!

Pin
+1
Send
Share
Send