Sposobnost

5 čajeva koja mogu pomoći u uklanjanju konstipacije, kiselosti i poboljšanju probave

Pin
+1
Send
Share
Send

Studije su dokazale da čajevi poboljšavaju probavni sustav poboljšavajući proizvodnju žuči, sline i drugih želučanih sokova.

Uz toliko zdravih biljnih čajeva dostupan, čaj je jedna popularna zdrava opcija pića. Osim drugih zdravstvenih prednosti čaja, studije su također dokazale da čajevi poboljšavaju probavni sustav poboljšavajući proizvodnju žuči, sline i drugih želučanih sokova koji pomažu probavu. To je razlog zašto mnogi ljudi više vole piti čaj nakon obroka. Međutim, sve vrste čajeva ne pomažu poboljšati probavu. Evo nekoliko čajeva koje pomažu probavu. Pogledaj.

Čaj od đumbira [1]
Bogata antioksidansima i gingerol aktivnim sastojcima, čaj od đumbira vrlo je poznat po tome što olakšava prekomjernu kiselost. Ovaj biljni čaj pomaže poboljšati probavne funkcije i bowel movements. Čak pomaže u uklanjanju zatvor i nadutosti.

Čaj od kamilice [2]
Čaj od kamilice ima nevjerojatne učinke na prekomjernu nadutost i probavne smetnje što bi vas moglo iznenaditi. Ovaj sedativni čaj može vam pomoći da opustite mišiće želuca i pomoći vam da se oslobodite i od konstipacije.

Senna čaj [3]
Ovaj laksativni čaj dugo se konzumira kako bi se uklonio zatvor i poznat je da opušta probavne mišiće koji promiču glatke pokrete crijeva. Senna čaj je ukusan način za poboljšanje ukupnog zdravlja crijeva.

Čaj od paprene masti [4]
Čaj od paprene metvice pomaže povećati protok žuči i drugih probavnih sokova u tijelu. To olakšava prolazak hrane kroz crijeva, čineći čašu bombona od favorita osoba oboljelih od zatvora. Umirite kiselost s protuupalnim svojstvima bogatim ovim čajem.

Kurkuma [5]
Kurkumin, aktivni sastojak u kurkuma, bogat je antioksidansima i može alkalizirati crijevo. To pomaže smanjiti učinke refluksa kiseline i drugih uzroka upale u vašem gastrointestinalnom sustavu.

Koji je vaš omiljeni? Javite nam u odjeljku komentara u nastavku.

Reference:

Khan, N., & Mukhtar, H. (2013). Čaj i zdravlje: studije ljudi.Trenutni farmaceutski dizajn19(34), 6141-6147.

[1] Ali, B.H., Blunden, G., Tanira, M.O., & Nemmar, A. (2008). Neke fitokemijske, farmakološke i toksikološke osobine đumbira (Zingiber officinale Roscoe): pregled nedavnih istraživanja.Hrana i kemijska toksikologija46(2), 409-420.

[2] Benner, M.H., i Lee, H.J. (1973). Anafilaktička reakcija na čaj kamilice.Časopis za alergiju i kliničku imunologiju52(5), 307-308.

[3] Başgel, S., & Erdemoğlu, S. B. (2006). Određivanje minerala i elemenata u tragovima u nekim ljekovitim biljem i njihovih infuzija konzumiranih u Turskoj.Znanost o cjelokupnom okolišu359(1), 82-89.

[4] Ravikumar, C. (2014). Pregledajte biljne čajeve.Journal of Pharmaceutical Sciences and Research6(5), 236-238.

[5] Gupta, S.C., Patchva, S., & Aggarwal, B. B. (2013). Terapeutske uloge kurkumina: lekcije naučene iz kliničkih ispitivanja.AAPS časopis15(1), 195-218. //doi.org/10.1208/s12248-012-9432-8

Pin
+1
Send
Share
Send