Sposobnost

4 načina da saznate je li vaš gubitak težine stvarni gubitak masnoće ili samo gubitak težine vode

Pin
+1
Send
Share
Send

Budući da većinu vremena to nije gubitak masnoće, to je samo gubitak težine vode.

Možete koračati na skali vaganja, a ti si magično 1 kg lakši od posljednjeg koraka. Ali prije nego što se osvaja i tretiraš sa čokoladom, vrijedi znati da je vaš gubitak težine gubitak masnoća ili ste obični dehidrirani. Prema Savjetnik za mršavljenje i stručnjak, dr. Sheena Saini, tta pitanja će odgovoriti da li ste izgubili težinu vode ili izgubili masnoću.

1. Je li vaš gubitak težine stabilan?
Gubitak masnoća je konzistentan, dok gubitak težine vode može varirati. Ako možete izgubiti 1 kg težine vode u jednom danu, možete popiti i tu vodu. Koristite se često i ako primijetite da ste izgubili značajnu količinu težine, to bi samo moglo biti dehidracija. Da biste znali je li vaš gubitak tjelesne težine dosljedan, vagajte se svakodnevno u jutarnjim satima prije nego što se otpustite u kupaonici i prije nego što pojedeš doručak.

2. Što ste jeli za svoj posljednji obrok?
Ono što konzumirate u posljednja 24 sata može napraviti veliku razliku u težini vode. Dok vam trebaju ugljikohidrati i natrij na vašem tanjuru, prekomjerno ih možete zadržati da zadržite težinu vode. S druge strane, smanjivanje natrija može smanjiti tjelesnu težinu vode koja objašnjava zašto se tako značajno smanjuje tjelesna težina kada ste na dijeti s niskom razinom ugljena. Dakle, ako se ujutro ustajete i iznenada otkrijete da ste izgubili težinu od 2-3kg, znajte da ste izgubili težinu vode dok vaš zadnji obrok nije bio natrijev i ugljikohidrati. Evo 5 uzroka zadržavanja vode i stručnih savjeta za rješavanje.

3. Kada ste se posljednji put izmislili?
Ako ne radite više od jednog sata u danu i gledate svoju prehranu, sumnjate da ćete izgubiti težinu od 1,5 do 2 kg dnevno. Međutim, ako primijetite da ste izgubili znatnu količinu težine tijekom dana, to je težina vode. Dakle, ako ste se sinoć proveli i probudili nekoliko kilograma upaljača, izgubili ste samo težinu vode. Izgubite težinu na poslu s tim 5 yoga pozama koje gori masnoću.

4. Jeste li upravo imali svoj mjesečni ciklus?
Jedan od najzloglasnijih predmenstrualnih simptoma je zadržavanje vode. Tako je moguće da ste nekoliko kilograma upaljača za vrijeme i neposredno nakon menstrualnog ciklusa.

Čitaj to u Marathi

Pročitajte ovo na hindskom.

Gledaj video: 10,000 LAYERS OF ALUMINUM FOIL BALL (100+ LBS WORLD RECORD)

Pin
+1
Send
Share
Send