Ljepota

4 načina na koje alkohol čini kosu izgleda dosadno, beživotno i dovodi do pada kose

Pin
+1
Send
Share
Send

Da, prekomjerno ili pijano pijenje može dovesti i do pada kose. Saznajte kako.

Ako ste ikada pažljivo promatrali sebe u ogledalu ujutro nakon večeri teških pića, binging i pretjerivanje, vaš mamurluk izgled nije samo o natečen i dosadno lice, čak i kosa izgleda limp and lackluster. Ovo je dovoljno dokaza da alkohol može utjecati na vašu kosu. Dakle, ako ste obični pijanci, to je ono što trebate znati: alkohol može dovesti do preranog pada kose i učiniti kosu izgledati beživotno i krhko. Da, svakodnevno pijenje može skupo koštati vaše zdravlje kose. Razgovarali smo Dr. Soma Sarkar, medicinski direktor i dermatolog, Skin Inn Clinic, Mumbai znati kako alkohol utječe na kosu. Evo što mora reći:

1. Oduzima kosu svu vlažnost: Alkohol je diuretik, što znači da izgubite sve tekućine iz tijela tako da izazivate česte uriniranje. Dakle, čak i ako uzmete samo nekoliko gutljaja odjednom, to će djelovati na taj način i učinit će vam uskoro dehidrirano. Sada, učinci dehidracije ne ostavljaju tragove na vašem licu, što dovodi do sitnih linija i bora zbog nedostatka vlage u vašem tijelu, također šteti vašoj kosi. To čini izgleda beživotno i oduzima prirodni sjaj. Evo načina na koje alkohol utječe na kožu.

2. Sušilo za kosu i lomljivo: To nije iznenađenje jer vam višak alkohola čini dehidriran i oduzima prirodnu vlagu iz vašeg tijela što čini kosu da se osuši. Suha kosa uskoro postaje krhka ako se ne brine i daje pravilnu TLC. Krhka kosa je još više sklona podijeljenim krajevima i lomovima. Oboje čine vašu kosu mutno i limp. Ovdje su neke maske za kosu za pomlađivanje suhe i kovrčave kose.

3. Izgleda da kosa izgleda ravna: Ona uklanja odskočiti iz vaše kose zajedno s prirodnim sjajem i čini ga sjediti stan na vlasište. Zato se izgled mamurluka nikada ne odnosi na odskočnu i živahnu kosu.

4. To dovodi do gubitka kose: Ne izravno, ali kontinuirano konzumiranje alkohola dovodi do oštećenja jetre kao što je stanje masnoga jetre ili ciroza, ovi uvjeti dalje dovode do gubitka kose. Poremećaji jetre također ukazuju na to da se različiti vitalni vitamini i minerali ne metaboliziraju u tijelu na način na koji trebaju, to utječe na funkcioniranje svih glavnih organa u tijelu, uključujući kosu. Zapravo, pad kose je vrlo uobičajen ishod problema jetre uzrokovan alkoholom ili ne.

Izvor slike: Shutterstock

Gledaj video: Part 1 - The Adventures of Tom Sawyer Audiobook by Mark Twain (Chs 01-10)

Pin
+1
Send
Share
Send