Vijesti o zdravlju

30 minuta vježbanja dnevno može smanjiti rizik od zatajenja srca

Pin
+1
Send
Share
Send

Vježbanje četiri do pet puta tjedno tijekom najmanje 30 minuta može smanjiti rizik zatajenja srca.

Srčano zatajenje je kronično, progresivno stanje u kojem srčani mišić ne može dovesti dovoljno krvi da zadovolji potrebe tijela za krvlju i kisikom.

Iako ne postoji lijek za ovo stanje, može se odlučiti da vode zdrav stil života kako bi se smanjio rizik od zatajenja srca, a nova studija je utvrdila da vježbanje četiri do pet puta tjedno kroz najmanje 30 minuta može smanjiti rizik zatajenja srca ,

Istraživači su tvrdili da bi vježba mogla preokrenuti oštećenja srčanih i starenja srca i pomoći da se spriječi rizik od budućeg zatajenja srca.

Glavni autor studije dr. Benjamin Levine, rekao je: "Na temelju niza studija koje je proveo naš tim tijekom proteklih pet godina, ova 'doza' vježbanja je postala moj recept za život. Mislim da bi ljudi to trebali učiniti u sklopu svoje osobne higijene - baš kao i četkanje zubi i tuširanje. "

Tim je podijelio da žele pronaći način za preokrenu sjedinjavanje starenja srca - gdje se srce ukrućuje u lijevom ventrikulu, dio srca koji pumpa krv u tijelo.

Levine je primijetio: "Kada se mišić učvrsti, dobijete visoki pritisak, a srčana komora ne ispunjava i krvlju. U svom najtežem obliku krv može se vratiti u pluća. Tada nastaje zatajenje srca. "

Evo kako treba planirati svoj fitness režim:

  • Jedna tjedna sesija 30-minutnog treninga visokog intenziteta, poput aerobnih intervala u kojima brzina otkucaja srca prelazi 95 posto vršne brzine tijekom 4 minute s 3 minute oporavka, ponavljano četiri puta
  • Sesija intervala slijedi sesija oporavka koja se izvodi na relativno niskom intenzitetu
  • Jednodnevna sjednica traje jedan sat, a umjereno je intenzivna. (Ova dulja sesija mogla bi biti zabavna aktivnost poput tenisa, aerobnog plesa, hodanja ili biciklizma)
  • Jedna ili dvije druge sesije izvodile su se svaki tjedan s umjerenim intenzitetom, što znači da biste prekinuli znoj, malo oduševili, ali ćete ipak moći nastaviti razgovor.
  • Jedna ili dvije tjedne trening snage vježbe pomoću utega ili vježbe strojevi su uključeni na zaseban dan, ili nakon sjednice izdržljivosti.
  • Smetnje zdrave prehrane, vježbanja i niz lijekova također mogu pomoći u smanjenju simptoma.

Gledaj video: Part 1 - A Princess of Mars Audiobook by Edgar Rice Burroughs (Chs 01-10)

Pin
+1
Send
Share
Send