Vijesti o zdravlju

Do sada je bilo 3.829 slučajeva denga, 502 chikungunya u Delhiju

Pin
+1
Send
Share
Send

Što se tiče chikungunya, 2016. je vidio 7.117 slučajeva - najviše u posljednjih pet godina.

Agencije | Objavljeno: 8. studenoga 2017. 9:56

Do sada je Delhi do sada zabilježio 3.829 slučajeva denga i 502 slučaja chikungunya, navodi se u ponedjeljak, prema građanskim agencijama. Dok je nacionalni glavni grad svjedočio ukupno četiri smrti povezane s denga upalom, nema smrti zbog chikungunye. Godina 2015. zabilježila je najveći broj slučajeva denga groznice u gradu, s likom koji je stajao na 15.867 osoba s 60 smrtnih slučajeva. Što se tiče chikungunya, 2016. je vidio 7.117 slučajeva - najviše u posljednjih pet godina. Građanske agencije su rekle da su područja pod jugoslavenskom komunalnom korporacijom ove godine izvijestila o maksimalnim slučajevima chikungunya i denga ove godine. Delhi je također izvijestio o ukupno 552 slučajeva malarije bez smrti do sada. Ova je brojka druga po veličini nakon 2012, kada su slučajevi porasli na 822.

Prevencija denga:

Dengue su zarazne bolesti koje šire komarci iz jednog čovjeka u drugi. Dakle, jedini način na koji se stvarno može spriječiti je izbjegavanje uboda komaraca. Ostale mjere koje se mogu upotrijebiti za sprečavanje denga groznice uključuju -

  • Može se pobrinuti da se sve staništa komaraca poput otvorenih i stajaćih izvora vode čiste. Jeste li svjesni tih inovativnih načina da zadržite svoj dom komarcima besplatno?
  • Ako postoje otvoreni izvori vode ne možete ukloniti, prekriti ih i primijeniti odgovarajuće insekticide.
  • Koristite zaštitu kao što su zasloni prozora, odjeću s dugim rukavima i materijale tretirane s insekticidima, zavojnice i isparivače.

Chikungunya:

Budući da zaražene komarci, ugriz tijekom dana, preporučljivo je upotrijebiti vrhnje protiv komaraca, dok izlazite, osobito u endemskim područjima.

  • Koristite repelente unutar kuće i koristite ih prema preporukama na ambalaži.
  • Čuvajte sve spremnike vode kao što su kante, male kade, šalice itd. Neophodno je redovito izbacivati ​​sve posude i dobro ih oprati.
  • Deklutirajte kuću i zrak sve naše sobe jednom dnevno. Ne zaboravite zatvoriti sve prozore i vrata do sredine jutra.
  • Ako imate previše komaraca na vašem području, pitajte općinsku korporaciju vaše tvrtke da biste dobili područje raspršeno kako bi se oslobodilo komaraca.

Konačno, ono što trebate zapamtiti je da ako doživite simptome kao što su vrućica, bol u zglobovima, slabost, umor i povraćanje, svakako posjetite liječnika najranije. Nemojte sami lijekirati jer bi to moglo biti nešto ozbiljnije.

Kako ove 5 hrane koja može pomoći u povećanju broja trombocita

Pin
+1
Send
Share
Send