Stanje uma i pozitivan stav

Kako ostati pozitivan i optimističan u svom životu?

Pin
+1
Send
Share
Send

Kako ostati pozitivan i optimističan u svom životu?

Danas vas prepuštam Virginie, autorici pregovora. Razgovarat će s vama o optimizmu i pozitivnosti. Zahvaljujemo joj na članku, a mi se nalazimo u komentarima!

Poznato je da kad je jedan optimističan i pozitivan, život postaje mnogo jednostavniji i za sebe i za one oko nas.

Nije li?

Na papiru to zvuči vrlo jednostavno, ali istina, u svakodnevnom životu pozitivac u mnogim slučajevima ne može biti tako jednostavan.

Pogledajmo prvo što se misli pod tim optimizam.

Definicije

Uostalom, što to znači? Je li stav onoga koji misli da je sve lijepo i da je svima lijepo? Ili da živimo u svijetu bisonoura?

Ako je riječ o ovome, moglo bi se pomisliti da to nije tako zamislivo stanje. Dapače, svakodnevno se suočavamo s više ili manje teškim situacijama kao što su neugodno na poslu, svađa kod kuće, a da ne spominjemo dramatične događaje kojima tisak svakodnevno zalijeva.

Bez da vidimo život u crnom, teško je cijelo vrijeme vidjeti ružičasto. I još biti pozitivan i optimističan moguće je bez zanemarivanja kritičnih situacija, jer ništa nije gore od onoga koji zlo ne želi vidjeti, čak može ponekad biti i opasniji od onoga koji ga uzrokuje.

Pogledajmo pobliže definicije.

optimistički : onaj koji ima tendenciju da sve vidi u dobrom (Larousse)

uvjerenost : karakter onoga što je pozitivno, konstruktivno (Larousse)

Tako vidimo da će optimist, obdaren pozitivnošću, uvijek tražiti najbolje u svim situacijama kako bi izgradio nešto bolje.

Može se uzeti primjer osobe koja je upravo otpuštena i koja će umjesto da padne u depresiju, hrabrost objema rukama oduzeti da se vrati na padinu.

Analizirat će razloge svog neuspjeha i sklopiti nove dogovore. Možda će tražiti trening kako bi poboljšao svoje vještine na mrežnim platformama koje nude privatno podučavanje s mrežnim učiteljima. Naš bi čovjek mogao naučiti novi jezik kako bi se poboljšao u polju da otvori nove horizonte i krene iznova.

Ali siguran sam da se, čitajući ove retke, može odmah pomisliti da je sve to u redu, ali nije nužno i primjenjivo.

Zapravo je lako reći nekome da je optimist, ali kako doći do tamo?

Mentalni mehanizmi

Vrlo često, kada pokušavamo pozitivno razmišljati ili biti optimistični, istovremeno imamo i negativne misli koje nas napadaju.

Jeste li ikada iskusili ovaj mehanizam?

Znate, sasvim ste odlučni uspjeti u razgovoru za posao i mislite:

"sve će biti u redu, odvest će me, to je sigurno"

i kako se čas bliži, negativne misli počinju dolaziti takve vrste:

"Možda nisam dovoljno dobar" ili tada "Oni će se sigurno naći bolje od mene".

Govorim o razgovoru za posao, ali to bi moglo biti slučaj za mnoga druga područja vašeg života.

To je normalan mehanizam, tako funkcionira um. Pozitivno je uravnoteženo s negativnim.

To je poput električne hrpe. Sastoji se od pozitivnog pola i negativnog.

Isto vrijedi i za naš um, pozitivna strana pohranjuje sva lijepa životna iskustva, dobra vremena i sve što se smatra poželjnim.

Kad je s negativne strane, on gomila sve događaje traumatičan kao gubici, bolovi, neuspjesi i drugi bolni trenuci postojanja, to je dobri stari liječnik Freud identificirao kao podsvijest.

Možete ga imenovati kako želite, ali nema sumnje da negdje u pozadini svog mozga držimo te traume dobro zakopanima da bismo mogli živjeti s tim.

Kako bi inače netko ustao nakon gubitka voljene osobe ili ozbiljne nesreće? Um mora imati mehanizam koji mu omogućava da potisne ili barem sadrži negativne emocije kako bi nastavio. A oni koji to uopće ne mogu, na kraju mu podležu.

Dakle, u slučaju našeg razgovora za posao, iako je osoba sigurna i pozitivna, što se bliži sudbonosni trenutak, to je veća vjerojatnost da će Nesvjesno se probudite prošli neuspjesi tko će ga napasti i napraviti sumnju.

Možda mu je u mladosti jedan od učitelja govorio: "on neće ići nigdje u životu" (i da, postoji ...) i da će sada ta rečenica, bez da je on to znao, zasijati sumnju.

Odmah primjenjivo rješenje bilo bi ostati usmjeren na pozitivno razmišljanje, a time će se negativno smanjiti u većoj ili manjoj mjeri.

Da bismo vam pomogli, možete i pročitati: Koristite kognitivnu konkurentnost u borbi protiv svojih negativnih misli. Ovo je članak koji će vam omogućiti da prepoznate svoje negativne misli kako biste ih analizirali i suprotstavili im se.

Emocije i optimizam

Mogli bismo uspostaviti ljestvica emocija ili raspoloženjapočevši od najniže s apatijom praćenom tugom, zatim bijesom, zatim dosadom, velikim zanimanjem, a na najvišoj će razini biti entuzijazam ili radost življenja.

Tijekom dana, mi na ovoj skali fluktuiramo prema događajima.

Vrlo loša vijest, poput ozbiljnog gubitka, može nas uroniti u veliku apatiju, želju da ništa ne učinimo ili u veliku tugu.

Suprotno tome, dobre vijesti, poput ludog zaljubljivanja, podići će nas na razinu entuzijazma ili životne radosti.

Međutim, iako fluktuiramo na skali, svi mi kronično raspoloženje, onu koju usvajamo većinu vremena. Možemo se osjećati dosadno zbog svega, ništa nas zapravo ne zanima, nije ni vruće ni hladno. Ili možemo stalno osjećati ljutnju i ljutiti se na sve i svašta, svi znamo ovakvu osobu.

A onda je tu osoba koju većinu vremena snažno zanima sve što se događa u životu i njegovoj okolini.

Tada postaje očigledno da biste trebali biti dio vremena u optimističnom i pozitivnom stanju umana vrhu naše ljestvice emocija, To ne znači da ste smrznuti u samozadovoljnom stanju, već da možete fluktuirati prema okolnostima, brzo se vraćajući u svoj uobičajeni položaj.

Sigurno je da što više snimamo u životu to smo skloniji silaziti se niz ljestve i ulaziti u negativnu spiralu.

Teško je stvari shvatiti pozitivno ako si stalno žalosno ili beznadno.

Slažete li se?

Otuda važnost znanja neke metode ostati ili se vratiti u pozitivnu zonu. Budući da nije dovoljno to reći, također morate učiniti stvari da biste stigli tamo.

Neki od nas su prirodno optimistični, ali to nije većina. Srećom, moguće je da svi pređu iz stanja u kojem se vidi kako je čaša napola prazna do polovice puna i tako vodi sretniji život.

Nekoliko savjeta kako uvijek biti na vrhu!

Evo nekoliko savjeta kako biti uvijek na vrhu. Neki od ovih savjeta mogu se činiti očiglednima, ali važno je primijeniti ih svakodnevno.

Spavajte dobro i jedite dobro

Rečeno tako, može zvučati jako glupo kao savjet. Pa ipak, čovjek bi mogao izbjeći puno problema ako ga oprezno slijedi.

Ispada da živimo u tijelu. Ovaj, kao i svaki drugi stroj, zahtijeva gorivo za rad. Ako se nije dobro odmorio i dobro nahranio, nedostajat će mu energije, a da bi je sanirao, upumpavat će je tamo gdje može, u ovom slučaju u mentalne energije.

Kad smo umorni ili gladni, više nemamo snage razmišljati, donositi odluke ili djelovati. To je možda razlog zašto kažemo da noć donosi savjet. Doista, dobar noćni san bit će sasvim dovoljan povratan a um tada može raditi punom brzinom.

Mogli bismo vjerojatno izbjegavajte mnoge depresije ako obratimo pozornost na ta dva faktora. Pronaći ćete kod izuzetno zabrinutih ili neurotičnih ljudi da ne jedu dobro ili nemaju dovoljno odmora.

Da biste dobro spavali, jednostavno morate isključiti prije svega tehnologija koja nas okružuje: isključite svoj pametni telefon i stavite ga u drugu sobu, ne stavljajte televizor u svoju sobu, ne zatvarajte računalo i izbjegavajte da se uređaji nalaze u pripravnosti. Također možemo uložiti u kvalitetnu posteljinu da bude stvarno ugodna. Količina sna je važna, ali kvaliteta je još veća. Ne zaboravite i na vrline kratkog drijema, oko 20 minuta, što vam može pomoći i u oporavku energije.

Što se tiče hrane, moj djed je rekao da ga je u trgovačkoj marini učio da mora: "Zdrava, obilna i raznolika hrana", A kako starješine često imaju mudre riječi, izgledaju posve tako.

Odbacite hranu s „junk“ i pokušajte se nahraniti svježa hrana, bogata vitaminima i proteinima.

Ne radi se o dijeti, već o hranjenju sebe, tako da naše tijelo ima dovoljno goriva za rad. Ako jedete previše slatkog ili slanog, to je poput punjenja benzinskog automobila dizelom: pokvarit će se.

Odvojite vrijeme da naučite o različitim namirnicama i njihovim svojstvima kako biste pronašli najbolju ravnotežu.

Nema sumnje da će, ako je vaše tijelo u formi, i vaš um biti u skladu s tim i vaše raspoloženje će biti što pozitivnije.

Pa, kad je naše tijelo u formi, što nam treba u potrazi za pozitivnošću?

Možete pročitati vrhunski vodič za spavanje kako biste produbili svoje znanje o snu i spavali svaki dan kako biste bili sretniji u životu.

Konstruktivan cilj

Da biste imali moral i imali optimističan stav koji vam treba slijediti cilj koji ne samo da će vam osobno dobro donijeti već i vašoj obitelji, prijateljima i vašem poslu kao i planetu općenito. Ako se uključite u radnje koje imaju za cilj omalovažavati ili omalovažavati druge, nećete se popeti na našu poznatu ljestvicu emocija.

Na profesionalnoj ili obiteljskoj razini, možete kontinuirano identificirati nove izazove za poboljšanje stvari, Na primjer, možete trošiti vrijeme na učenje novog jezika na internetskoj platformi kao što je Preply koji nudi Skype podučavanje s nastavnicima koji su uglavnom izvorni govornici. Savladavanjem stranog jezika možete otvoriti nove mogućnosti kako na poslu, tako i u međuljudskim odnosima. Stoga bismo tu aktivnost mogli svrstati u konstruktivnu jer može donijeti poboljšanje života.

Siguran sam da postoje mnoge stvari koje možete učiniti putem interneta ili u životu pozitivno. Ponekad to može biti tako jednostavno kao da vratite buket cvijeća svome ljubavniku ili da se dobro provedete za vrijeme obroka s prijateljima.

Neprestano moramo ići na „više“ strane života i udaljavati se što je više moguće od „manjeg“. Najmanje što nas degradira, to su radnje zbog kojih gubimo čast i koji nas, općenito, drže dalje od sreće. Jer duboko u sebi što je sreća ako se ne napreduje prema poznatom cilju prevladavanjem prepreka koje nisu nepoznate. Čak bismo mogli reći da smo gotovo sretniji uspijeva prevladati poteškoćua ne kad smo stigli na cilj.

Nije istina?

Da biste pročitali: kako postati ustrajan i uspjeti sve svoje ciljeve? Lirone vam daje metode i tehnike za uspješno postizanje ciljeva tijekom vremena.

Dakle, imamo fit tijelo, konstruktivne ciljeve, što još treba da postanete pravi optimist?

Odaberite svoje odnose

U životu se može dogoditi da naiđemo na ljude koji su bolesno ljubomorni naš uspjeh ili naša sreća.

Što god učinimo, učinit će sve da nas omalovaže i omalovaže. Nisu brojne, ali morate znati da postoje.

To se naziva toksičnim odnosima.

Kolega koji vam izmamljuje velike osmjehe, ali koji vam loše govori u leđa, muškarac ili žena koja vam nikada ne daje komplimente, ali koja vas ne povećava kada je u pitanju da istaknete da ste učinili nešto pogrešno.

Siguran sam da imate puno primjera ove vrste osoba koja vam pada na pamet.

Ako u svom okruženju imate takve vrste zigota, pokušajte ih ukloniti jer će učiniti sve da vas odgurnu. Vidjet ćete da je život daleko od kritike i kajanja, često neopravdanog, puno ugodniji!

Da biste pročitali: kako otkriti i izbjeći toksične veze?

Evo nekoliko ključeva za postizanje optimizma i pozitivizma. Nadam se da ste im se učinili zanimljivim.

Virdžinija

Lironeova ocjena : Zahvaljujem Virginie na ovom vrlo zanimljivom članku.

Da biste to učinili, vidjeli ste da za optimizam morate:

  • Spavajte dobro i jedite dobro
  • Imati jedan ili više konstruktivnih ciljeva
  • Ispravno odaberite svoje odnose

To su osnovne stvari koje uvijek morate imati na umu.

Za mene je pravilno biranje odnosa nešto od suštine, jer je ludo kako negativni odnosi mogu osobu povući i kako, obrnuto, pozitivni i optimistični ljudi mogu osobu povući.

Okružite se nadahnjujućim, pozitivnim i motivirajućim ljudima.

Zbog toga je sve bitno, vjerujte mi.

Da nastavim dalje, predlažem sažetak vježbi tijekom nekoliko tjedana kako biste naučili biti optimističniji i pozitivniji u svakodnevnom životu. Pomažem vam da se predomislite kako više ne budete zarobljeni u svojim negativnim mislima. Ako vas zanima, ovdje je.

Hvala na pažnji.

A ti, šta to udaraš?

Pin
+1
Send
Share
Send

Video: Kako Ostati Pozitivan I Biti Pozitivniji (Travanj 2020).