Kako vjerovati sebi

Kako započeti Jogu i brzo napredovati?

Pin
+1
Send
Share
Send

Pozdrav svima.Danas pozdravljam stručnjaka za jogu i meditaciju jer često preporučujem korištenje obje tehnike kako biste se osjećali bolje o sebi i svom tijelu. Kad objasnjavam prednosti ovih disciplina, često me pitaju kako započeti jogu kad ne savladate osnove. Umjesto toga, umjesto da vam odgovorim sam, preferirao sam to da vam odgovori ona osoba koja svakodnevno uči! Olovku ostavljam Maryse Challenge Energy Yoga.

Da li biste željeli postati zena osoba, sretna i dobra prema sebi?

Želite li upoznati muškarca ili ženu svog života tako što ste lijepi iznutra?

Tražite li jednostavnu, praktičnu aktivnost koja će vam pružiti učinkovite i transformativne koristi za vaš život?

Za ovo ništa bolje nego pokrenuti jogu!

Možda mislite da ova disciplina nije za vas? Želite znati više prije nego što započnete i na primjer znati u kojoj su mjeri joga i seks komplementarni. Doista, potrebno je znati minimalnu temu i zainteresirati vas za pitanja koja početnici često postavljaju. To će vam omogućiti da prijeđete bojazan koji bi vas mogao usporiti tijekom vaše inicijacije.

U ovom ćete članku otkriti njegove prednosti, potrebni uvjet za praksu joge, dobre kriterije koje trebate uzeti u obzir za odabir učitelja, prve položaje za vježbanje i konačno, vrijeme potrebno za uspješnu i učinkovitu praksu.

Učenje joge je sjajno, ali znate li njezine prednosti ?!

Zašto joga?

Općenito, odlučujemo da započnite jogu baviti se tjelesnom aktivnošću, jer želite biti manje pod stresom, postati fleksibilniji ili zato što je zabavno ili pratiti prijatelja. Više od ovih razloga možete pronaći još nadahnjujuće razloge koji će vam pomoći da dobijete redovitu i motivirajuću praksu.

U mojoj knjizi "Ružičasta joga" naći ćete popis od 91 dobra razloga za vježbanje joge, ali evo, navest ću vam samo neke, sigurno je da će vas ipak moći nadahnuti:

Praksa joge smanjuje razinu stresa i samim tim povećava vaše spokojstvo u odnosu na ostale aktivnosti ...

Ova aktivnost razvija vašu sposobnost koncentracije i pomaže vam da imate jasne misli da se usredotočite na ono što vam je važno ...

Vježbanje jogepovećajte samopouzdanje u vas i omogućava vam da lakše krenete prema pravcu svojih snova ...

Praksa joge poboljšava vaš san i omogućava vam da imate više energije za cijeli dan, čak i u ranim večernjim satima ...

Ženama praksa joge ublažava predmenstrualni sindrom, ublažava menstrualnu bol, smanjuje vrućice, uklanja neugodnosti u menopauzi ...

Na fizičkoj razini bavljenje jogom kod kuće dovodi do bolje probave, regulira krvni tlak, jača mišiće leđa, desmilaneven2015 trbušnjake, bedra, povećava fleksibilnost kukova ...

S znanstvenog stajališta, joga poboljšava respiratornu funkciju, držanje, ravnotežu, zdrave zglobove, kontrolu tjelesnih funkcija, rad mozga, smanjuje količinu lijekova ...

Praksa joge poboljšava psihičko zdravlje putem prepuštanja, smirivanja, odmaranja, pozitivnosti ...

Na kraju, na duhovnoj razini baviti se jogom omogućava vam svakodnevno živjeti svoj puni potencijal, osjećati unutarnji mir, živjeti duhovnu povezanost ...

Koji je neophodni uvjet da se vježba joga?

Ako je popis prednosti dugačak, postoji samo jedan nužni uvjet da dobro započnete jogu! Apsolutno! Zapravo, ako možete disati, možete raditi jogu !!!

To znači da joga se može prilagoditi svima, Iskoristite korist od bilo koje razine i ne stresujte se kad započnete jogu. S druge strane, dobro je znati da su određeni položaji prikladniji prema ciljevima i fizičkim granicama svakog od njih. Prvi
Pitanje koje treba postaviti je kako vježbati jogu tako da dobijem najviše koristi.

Zato se uvjerite (e), da vas predstavim jogi, nemate nema potrebe biti fleksibilan, fleksibilan, jak, tanak, mlad ili fit. Sa različite vrste joge i neizreciv broj mogućih sekvenci, pored daha, neminovno ćete pronaći nešto što će vam odgovarati!

Ali kako odabrati i pogotovo kako započeti s učiteljem joge? Kako započeti jogu kod kuće? Je li moguće napredovati sam? Pažljivo pročitajte da biste saznali!

Samo učenje joge nemoguće je, pa odaberite svog učitelja!

U praksi joge, a svakako u ostalim aktivnostima, izbor učitelja je vrlo važanmožda čak jednako važna kao i sama praksa ili drugi kriteriji koji se često postavljaju, poput blizine ili raspoloživog rasporeda.

Međutim, to ne znači da je to nemoguće započnite jogu kod kuće ! Metodom koju preporučujem možete savršeno pohađati nastavu iz svog doma. Od trenutka kada imate strukturiran okvir moći ćete procvjetati čak i ako započnete jogu. Ako uz to dovršite trening sa joga knjigom za početnike, onda možete brzo krenuti naprijed.

Možete razmotriti nekoliko kriterija, ali prije svega se savjetuje odabir učitelja koji ima redovitu osobnu praksu. Joga je disciplina u kojoj je učenje kontinuirano i beskonačno, ako vaš učitelj redovito vježba, on će vam biti bolji u podršci u evoluciji vaše prakse.

Ostali kriteriji koje možete razmotriti za započinjanje joge s učiteljem su:

1.Kvalifikacija učitelja joge

Kvalificirani učitelj je profesor koji ima certifikat od najmanje 200h ili 500h, u skladu sa zahtjevima institucija koje upravljaju joga treneri.

2. Izdvajanje sigurne prakse uz znanje iz anatomije

Kao i svaka aktivnost, kad se joga slabo praktikuje, može postojati i opasnost od ozljeda. Zbog toga je preporučljivo ne raditi jogu samu. Čak i kad želite započnite jogu kod kuće, biti dva bolje je! S učiteljem koji promiče sigurnu praksu, smanjujete rizik od prestanka rada joge nakon lošeg iskustva, i još gore, imate ozbiljne ozljede koje se mogu izbjeći.

Ako ovo disciplinu mogu prakticirati sviTreba imati na umu da su neki položaji mogu biti kontraindicirani za neke osobe sa specifičnim fizičkim i medicinskim stanjima, poput sjedećeg kliješta (položaj u kojem se naginjete naprijed) ako imate bolove u leđima ili svijeću ako imati ozljedu ili značajno naprezanje vrata Stoga je važno da vaš učitelj poznaje ove kontraindikacije koliko god prednosti primenjenih položaja.

Tada ćete shvatiti da je znanje anatomije najvažnije za vašeg učitelja joge i vaš tečaj bi trebao u potpunosti uzeti u obzir funkcionalnu anatomiju. To je, naravno, zabranjeno započnite jogu sami jer je jedna od važnih točaka poštovanje prema vašem tijelu. Potonji će se kretati, pa čak i ako ga poznajete bolje od bilo koga, važno je imati okvir s ograničenjima.

3. Razmatranje zapadne stvarnosti

Iako joga sve više raste na Zapadu, moramo priznati da nije moguće imati potpuno tradicionalnu praksu. Ako u Indiji jogiji prakticiraju 10 sati joge dnevno, ne možete to učiniti!

Stoga je važno da vaš učitelj zna kako prenijeti vrijednosti koje stoje iza vas Jogičke tradicije, filozofija, značenje položaja, blagostanje ..., dok prilagođavate svoju praksu vašem okruženju, vašoj dostupnosti, fizičkim uvjetima, osobnim ciljevima. Stoga je dobro pitati kako se joga prakticira, ali također morate biti svjesni da su važni i drugi aspekti. Sve je pitanje ravnoteže!

4. Međusobno povjerenje između učitelja i vas

Vaš učitelj joge neće biti tamo da nametne položaje ili sekvence koje treba učiniti. Između vas, postojat će više od toga: uzajamno povjerenje koje će vam omogućiti da prenesete njegovo znanje u najvećoj transparentnosti, da vas posluša, da vas osobno savjetuje ... Samo po sebi, vaše učenje možete dovršiti knjigom joga za početnike, na praksi joge kod kuće, ali kontakt s profesionalcem je nužan, pogotovo na početku.

A s vaše strane povjerenje će vam to omogućiti slijedite njegovo učenje s više otvorenosti, koji će vam dati svu slobodu evolucije.

Jedan od vaših ciljeva nije imati mehaničku fizičku aktivnost, već uspješno transformacijsko iskustvo, s dubokom duhovnom transformacijom. Što će pomoći privući vašeg idealnog partnera jer ćete dobro vratiti sliku osobe u njegovu kožu!

Kakve položaje raditi jogu prvi put?

Vidjeli smo da je ta disciplina ogromna i da sadrži na hiljade položaja i neraskidivi niz. Općenito, položaji vježbanja ovise o vašim ciljevima, Ispod je nekoliko primjera za dobro započnite jogu :

Vaš je cilj opustiti se i započeti dan energijom i dobrim raspoloženjem?

Savjetujem vam da vježbate Yoga Express u krevetu. Ova sesija uključuje niz od pola tuceta i udaha: disanje u trbuhu, bog vjetra, potpuno disanje, ležeća torzija, krpena lutka, polumjesec.

Za manje od 15 minuta, ujutro možete ući u stanje opuštenosti i energije kako biste pravilno pozabavili svoj dan ili čak svoj dan završili bez velikog umora.

Je li vaš cilj smanjiti nesanicu ili poboljšati kvalitetu vašeg sna?

Preporučujem vam da vježbate držanje djeteta, a zatim metodu C.R.M određivanjem prije svega onoga što je izvor zla. Osim što duboko opušta tijelo, djetetovo držanje smiruje um i emocije, povezuje vas sa sadašnjim trenutkom i donosi vam unutarnji mir.

Vaš je cilj zavladati unutarnjom snagom da biste je razvili i manifestirali?

Pozivam vas da vježbate držanje ratnika II. Ovo držanje uvelike povećava samopouzdanje, potiče odlučnost, a uz to razvija koordinaciju i ravnotežu te poboljšava fleksibilnost kukova ...

Vaš je cilj prevladati stidljivost zbog upoznavanja novih ljudi?

Probajte držanje Lava. Obavijestit ćete me! Potonje je omogućilo mnogim mojim učenicima više povjerenja u sebe i steći karizmu. Da Joga može postati ženska alfa ili muška alfa!

Sva ova držanja, udisaje i joga sjednice su dostupni u Energetski joga izazov, koju ćete dobiti u videu, tako da ih možete lako pratiti, uz objašnjenja za svaki cilj.

Koliko dugo se bavite jogom?

To je pitanje koje se postavlja najčešće s pitanjem kako započeti Jogu.

To često pogrešno mislimo vježba joge mora se obavljati u zatvorenom prostoru, nekoliko sati tjedno, računajući naše putovanje, dostupnost učitelja, dostupnost i broj mjesta koja su ostala na tečaju. Često zamišljamo da će početak joge kod kuće postati više ograničenje nego zadovoljstvo ili putovanje prema blagostanju.

Pa, znaj da možeš vježbajte jogu kod kuće, praćenjem internetskih tečajeva tijekom praćenja certificiranog učitelja i to u samo 10 do 20 minuta dnevno! Redovita praksa 10 minuta joge dnevno donosi velike koristi i izvanrednu transformaciju.

Kako je joga ušla u moj život i hoće li vam to donijeti?

Osobno su moju transformaciju obilježila dva specifična događaja, prvi tijekom napada na New York 2001. godine i drugi, tijekom napada u Parizu u studenom 2015. godine.

2001. godine, kada sam bila trudna sa svojim drugim djetetom, kanadskom vladinom službenicom, doživjela sam bombaški napad u New Yorku u stanju terora, panike, straha, emocija tako jakih da su doveli do gubitka mog djeteta.

Zatim je uslijedilo teško razdoblje koje me tada dovelo do joge, i pomalo, postao sam učitelj joge kako bih postao samostalan u svojoj praksi. Odlučio sam se za profesionalnu preobrazbu, počeo sam razvijati redovne prakse od 10 minuta dnevno i integrirajte jogu u svoj životni stil.

U 2015. godini, tijekom napada u Parizu, bio sam samo 10 minuta udaljen, primajući poruke od rodbine, panično sam patio. Bio sam u središtu istog terora kao prije 14 godina. Ipak, umjesto da me teroriziraju, bio sam spokojan, osjećajući svu snagu transformacije koja se dogodila tijekom godina, s vježbanje joge 10 minuta dnevno.

Jedna od mojih učenica, Marie-Claude, također je osjetila blagodati redovnog vježbanja od nekoliko minuta dnevno, nakon manje od tjedan dana, i evo njezinog svjedočenja: "Hvala vam na ovoj četvrtoj epizodi koja mi potvrđuje da mogu nježnim pokretima i joga uvijanja s mojom novom protezom kuka s kojom nedavno živim ... "

Isto je i za Lucette koja je prvi put vježbala jogu sa 80 godina "Uskoro ću imati 80 godina, nažalost, jogu nikad nisam prakticirala, ali u svom dugom životu puno planinskih tržnica Za 30 dana, ovog malog trenutka provedenog s vama, naučio sam više stvari, što sam cijenio i koje će mi pomoći da nastavim ovaj dug životni put. "

U međuvremenu se Lucie suočila s bolovima i poteškoćama pronašla spokoj kroz praksu joge: "Joga izazov mi čini puno dobra. Posljednjih nekoliko mjeseci dosta sam stresan, proživljavam važan oplakivanje. moji prekrasni kumovi ljubavi počinili su samoubojstvo, plačem zbog njene smrti i onoga što ju je dovelo do toga da napravi ovu nepopravljivu gestu.Takođe živim s financijskim brigama.Hvala vam na svemu joga pokreti koji mi donose spokoj. "

Koje je najbolje vrijeme za početak joge?

Pitate se kako raditi jogu ili kako započeti jogu i željeli biste znati koje je idealno vrijeme za početak?

Jednostavno je: odmah!

Doista, zašto čekati bavite se jogom kod kuće ? Zašto biste čekali određeno vrijeme da počnete paziti na sebe i ići prema svom blagostanju?

Najvažnija osoba za tebe, prije svih ostalih, ti si! Zaslužujete da tome pridajete značaj, na isti način kao i ostalim vašim važnim aktivnostima, znajući da će vaša transformacija utjecati na vaše okruženje.

Biti sretniji, imati bolje zdravlje, više energije, znati spokoj i unutarnji mir, sve što se stječe malim utemeljenim koracima. I vaš prvi uspješan korak je da pročitate ovaj članak. Čestitamo! Vaš sljedeći mali korak je da nastavite svoj zamah i vježbate.

Započnite jogu u 10 minuta dnevno tijekom 30 dana i osjetite blagodati prvih dana s energetskim joga izazovom. Prijavite se ovdje i primite svoj prvi videozapis u sljedećim trenucima!

Maryse
Vaša pozitivna diva dobrobiti

Pin
+1
Send
Share
Send

Video: The first 20 hours -- how to learn anything. Josh Kaufman. TEDxCSU (Veljača 2020).