Biti roditelj

Kako govoriti o Isusu djeci koja nemaju roditelje?

Pin
+1
Send
Share
Send

Prošlo je neko vrijeme dok se nismo dotakli teme odgajanja djece na ovoj platformi i želim se još malo vratiti ove godine, Bože volje. Želio bih započeti odgovorom na ovo pitanje koje mi je nedavno postavio jedan pretplatnik, što se možda odnosi na nekoga na ovoj platformi.

pitanje: Kako razgovarati o Isusu siročadi? Doista, kršćanski prijatelj umro je prije nekoliko godina, ostavivši četvero djece ispod 9 godina, uključujući dijete. Prošle godine umrla je jedina sestra njihove majke, ostavivši iza sebe dvogodišnju kćer i tamo su opet lišeni majčinske ljubavi. Smatram se kumom za ovu djecu. Ali kako im predstaviti Boga ljubavi koji je pustio majke da umru?

Kakva tužna priča!

Prije nego što odgovorim na pitanje „kako govoriti o Isusu siročadi“, želio bih razbiti laž koja je raširena i koja mnogima otežava pristupanje Bogu nakon smrti voljene osobe.

Često čujemo napade:

  • Bog je dao, Bog je preuzeo (nadahnuo priču Job)
  • Bog je uzeo.
  • Bog neka je umro.

Djeci se često kaže da je Bog uzeo natrag njihov roditelj jer je s Bogom bolji na nebu. Ali kako očekivati ​​od djeteta da to shvati i da na kraju ne gleda na Boga kao na nekoga bez srca?

Bog želi da svatko od nas dostigne starost

Istina je da je Bog danas postavio granicu, staru 120 godina. I da nitko nije pozvan otići dok ne ispuni svrhu zbog koje je odgajan. Nekoliko biblijskih stihova u nastavku otkrivaju srce Božje na ovu temu.

Postanak 6: 3 - Tada je Jahve rekao: "Moj se Duh neće uvijek svađati s čovjekom, jer je čovjek samo tijelo, i živjet će 120 godina."

Postanak 15:15 - Bit ćete pokopani nakon sretne starosti.

Job 5:26 - Ući ćete u grob još uvijek pun energije, baš kao što su i uši zrele kad dođe vrijeme.

Ponovljeni zakon 11:21 Tada će vaši dani i dani vaše djece u zemlji koju je Jehova zakleo vašim ocima da im date dati biti onoliko koliko će dana nebeski biti nad zemljom.

Ponovljeni zakon 33: 25 Neka vaše brave budu od željeza i mjedi, i neka vaša snaga traje koliko i vaši dani!

Zašto ove prerane smrti?

Ljudi su često oteti ranije nego što se očekivalo zbog grijeha i njegovih posljedica (bolest, slabosti, smrt); ili zato što odbijamo izvršavati autoritet koji nam je Bog dao da odvratimo tamu. Na primjer, određene bolesti prihvaćamo kao fatalitet, gdje nam je Krist dao iscjeljenje svojom krvlju.

Psalam 90: 9, 10 - Svi naši dani nestaju zbog vaše ljutnje; vidimo kako naše godine prolaze poput uzdaha. Trajanje našeg života je 70 godina, a za one najjače 80, ali ponos koji iz njega proizlaze samo je bol i jad, jer vrijeme leti i mi odletimo.

U nekim slučajevima smrt dolazi prerano zbog generacijskih psovki, koje se također mogu slomiti Isusovom krvlju i Riječi našeg svjedočenja.

Bog želi da živimo dugo. Kliknite za tweet

Kako razgovarati o Isusu siročadi?

Već im treba izbjegavati govoriti im ovu laž prema kojoj bi Bog uzeo njihova roditelja. Moramo ih nježno poučiti onome što Bog kaže u svojoj riječi za siročad koja imaju posebno mjesto u srcu Božjem.

Evo nekoliko biblijskih obećanja koja će otkriti Božje srce o njima i pomoći vam da im donesete utjehu i grade svoj život na Gospodinu. Naučite ih iznova i iznova tim istinama i kroz ovu ljubav koju im nosite, oni će ljubav Božju vidjeti konkretno u djelovanju u svom životu.

Bog im je otac

Psalam 68: 6 (RSV) - Otac siročad, branitelj udovica, Bog je u svom svetom prebivalištu.

Bog je njihova pomoć, njihova pomoć

Psalam 10: 14 - Međutim, vidiš njihovu bol i njihove patnje, gle, kako bi uzeo njihov uzrok u ruke. Na vama je da se nesretnici predate, vi pomažete siročadi.

Bog će im pružiti obitelj

Psalam 68: 7 (RSV) - Bog daje obitelj onima koji su napušteni, On daje zarobljenike i usrećuje ih; Pobunjenici sami žive na sušnim mjestima.

Bog je njihov branitelj, njihov zaštitnik, njihova podrška

Izlazak 22: 22-24 Nećeš udovicu ni siroče. Ako ih pogodiš i dođeš k meni, čut ću njihove krikove; Gnjev će moj gorjeti, a ja ću vas mačem uništiti. vaše će žene postati udovice, a vaša djeca siročad.

Ponovljeni zakon 10: 17, 18 jer je Jahve, Bog tvoj, vrhovni Bog i Gospodar nad gospodarima, veliki Bog, moćan i bojazan, koji ne favorizira i nije pokvaren darovima. Pravednost čini oca i udovice i svjedoči o svojoj ljubavi u inozemstvu uvjeravajući mu kruh i odjeću

Psalam 146: 9 - Jahve štiti stranca, Podržava oca i udovicu, ali skreće put zlih.

Bože, njihov davatelj

Ponovljeni zakon 24:19 - Kad žete svoje polje i zaboravite snop u polju, nećete se vratiti uzeti ga: bit će za stranca, za oca i za udovicu, tako da Gospodin, Bog vaš, blagoslivljam vas u svim djelima vaših ruku.

Prošlo razdoblje tugovanja naučite ih postepeno i s velikom nježnošću meditirati ne na zlo koje im se dogodilo, već na ono što će biti njihova budućnost: milost, naklonost, zaštita, podrška Svemogućeg , S njima je posebna Božja milost. Amen? Reci im da ih Bog voli i da ih nikada neće napustiti.

Molim se da vam Gospodin napuni ruke tako da im uvijek imate nešto da im date, nešto da ih nahranite. Neka vas ojača iznutra i poveže vas s ljudima i službama koje će vam omogućiti da budete skrbnik prema srcu Božjem za ovu djecu. U ime Isusovo.

Bog vas blagoslovio!

Pin
+1
Send
Share
Send

Video: ISTINSKA BRAČNA LJUBAV - 01. 'Zar niste čitali da ih je Stvoritelj u početku stvorio MUŠKO i ŽENSKO' (Ožujak 2020).