Muškarci karaktera

Zašto muškarci u braku ne zauzmu svoje mjesto vodstva?

Pin
+1
Send
Share
Send

Jedan od glavnih problema s kojim se danas suočavaju mnoge obitelji je nedostatak vodstva muž u kući. Neki muškarci nisu svjesni vodeće uloge koju im je Bog dodijelio u njihovom domu; drugima je teško shvatiti kakva je ta odgovornost u praksi, a drugi i dalje jednostavno odbijaju preuzeti vodstvo u svojim domovima.

To je danas u mnogim obiteljima izuzetno čest problem i tužna stvar koju radim je da nažalost mnogi muškarci nisu svjesni da je većina ozbiljnih problema, poremećaja koji se javljaju u svojim domovima i odjekivanje njihove djece, čak i njihovih unuka, direktan je rezultat nedostatka ljudskog vodstva. Jasno je da supružnikov nedostatak vodstva u njegovom domu stvara lančanu reakciju bračnih, financijskih i roditeljskih problema koji često odjekuju u budućim naraštajima.

Žene, podložite svojim muževima, kao Gospodinu; Jer muž je glava žene, kao što je Krist glava crkve, koja je njegovo tijelo i od koje je on Spasitelj. (Efežanima 5:23)

Ali želim da znate da je Krist glava svakog muškarca, da je muškarac žena žena, a da je Bog glava Kristova. (1. Korinćanima 11: 3)

Ova dva stiha sažimaju tekstbožanski poredak u vezi s vodstvo u braku, Gospodin je odgovornost prenio na čovjeka. Bog je ulogu vođe stavio na ramena čovjeka.

Evo 5 razloga koji mogu objasniti nedostatak muškog vodstva u njihovom domu:

(1) nikad nisu imali modela. Njihovi očevi također nisu bili vođe u njihovoj kući. Nikada nisu mogli vidjeti kakav je osjećaj biti vođa u svojoj obitelji. (Uloga Oca)

(2) ne znaju što to značijednostavno zato što ih o tome nisu učili. Ne znaju što je vođa u praksi. Neki pastiri ne podučavaju o muževoj voditeljskoj ulozi u njegovoj kući jer se boje biti optuženi za mahizmo.

(3) lijeni su i radije predaju upravljanje kućama i sve što se tiče obitelji njihovim suprugama.

(4) boje se da neće biti dobri vođe, Mnogo puta u prošlosti donosili su loše odluke što je stvorilo probleme njihovoj obitelji i supruga ih na to neprestano podsjeća.

(5) imaju žene koje dominiraju i manipulatore koji ih kontrolirajupostupajte s njima kao prema djeci i odbijajte im dopustiti da zauzmu svoje mjesto glave obitelji.

Ovo su neki od razloga koji često sprečavaju muškarce da preuzmu odgovornost za ukućane koje im je Bog dao. Nijedan od tih razloga nije valjana izlika u očima Boga da se čovjek oslobodi odgovornosti.

Bog se nije prevario postavljanjem muškarca na mjesto glava kućanstva, pokrivača i potpore svojoj kući i postavljanju supruge kao pomagača; a kad se taj božanski poredak ne poštuje, svaki put kad muškarci odbiju preuzeti svoje odgovornosti ili žene spreče svoje muževe da to zauzmu zauzimajući ovaj položaj vođe, to stvara zbrku i zbrku. to je nered i vrata su otvorena sotoni.

Sada, vodstvo ne znači dominaciju, nije pravo zapovijedati i kontrolirati druge. Naprotiv, vodstvo se rima s odgovornošću.

U sljedećim člancima na ovu temu vidjet ćemo kako čovjek može to vodstvo u svom domu provoditi u praksi; vidjet ćemo i kako, kao žene, možemo ohrabriti svoje muževe da preuzmu svoje odgovornosti i zauzmu svoje voditeljsko mjesto u kući.

Neka nam Bog pomogne!

Aisha

Pin
+1
Send
Share
Send

Video: Esoteric Agenda - Best Quality with Subtitles in 13 Languages (Travanj 2020).