Vijesti o zdravlju

Otkriveno 15.000 novih slučajeva TB: Nadda

Pin
+1
Send
Share
Send

Ministar zdravstva Unije J.P. Nadda izjavio je u četvrtak da je otkriveno više od 15.000 slučajeva tuberkuloze (tuberkuloze).

Ministar zdravstva Unije J.P. Nadda izjavio je u četvrtak kako je pod vladinim inicijativama otkriveno preko 15.000 slučajeva tuberkuloze (tuberkuloze). "Već smo završile dvije kampanje koje pokrivaju 257 okruga i pregledavalo preko 30 milijuna ranjivih osoba i otkrilo preko 15.000 svježih slučajeva tuberkuloze. Planiramo sljedeću kampanju u prosincu ove godine. Sada ćemo poduzeti intervencije za tuberkulozu u urbanim sirotinjskim područjima kroz Urban Health Mission ", rekla je Nadda. Govorio je na "1. Globalnoj ministarskoj konferenciji WHO-a o prestanku tuberkuloze u održivom razvoju" kao predstavnika Indije.

Naglašavajući predanost Indije na kraju tuberkuloze, Nadda je izjavila kako pruža pristup bolesnicima na teško dostupnim područjima, kako društveno tako i geografski, vlada je započela aktivne kampanje za pronalaženje slučajeva TB u odabranim područjima. "Indija je glavni proizvođač lijekova protiv tuberkuloze za svijet s gotovo 80 posto globalnog tržišnog udjela. Dajemo samo najbolje lijekove našim pacijentima, bilo unutar zemlje ili u inozemstvu. Postoji širok opseg za sjedenje i ozbiljno razgovarati o promicanju generičkih lijekova za pacijente s tuberkulozom u cijelom svijetu ", rekla je Nadda. Ministar zdravstva ponovno je potvrdio predanost Indije za uklanjanjem TB-a do 2025. Ne biste trebali zanemariti te znakove i simptome tuberkuloze

Gledaj video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version

Pin
+1
Send
Share
Send