Vijesti o zdravlju

13 milijardi američkih dolara - može biti godišnji trošak za liječenje bolesti povezanih s pretilosti u Indiji do 2025. godine, proučavanje

Pin
+1
Send
Share
Send

Vlade se pozivaju na prioritet ulaganja u rješavanju pretilosti ulaganjem sada u usluge liječenja pretilosti, rane intervencije i prevencije.

Svjetski dan pretilosti, zajedno s globalnim liderima zdravlja, uključujući Lancet i Svjetsku zdravstvenu organizaciju, usredotočuju na goleme troškove i nastavak utjecaja pretilosti, uključujući nove podatke koji govore o nastavku porasta pretilosti u djetinjstvu i financijskim posljedicama netretirane pretilosti u svim dobima.

Neobrađena, pretilost je odgovorna za značajan udio nekontroitabilnih bolesti (NCD) uključujući srčane bolesti, dijabetes, bolest jetre i mnoge vrste raka. Očekuje se da će globalni godišnji troškovi liječenja ovih ozbiljnih posljedica pretilosti dosegnuti 1,2 bilijuna dolara godišnje do 2025. godine [1]. U Indiji godišnji trošak tretmana tih posljedica procjenjuje se da će dosegnuti 13 milijardi američkih dolara ili kumulativni trošak od 90 milijardi američkih dolara od sada do 2025. godine. Bolesti povezane s pretilošću poput bolesti srca, dijabetesa, bolesti jetre, depresije i mnogih vrsta raka trošak Indije procjenjuje 12,7 milijardi dolara godišnje do 2025. (Pročitajte: Svjetski dan pretilosti: 22 načina masnoća može vas ubiti)

Podaci Svjetske pretilosti pokazuju kako ulaganje u prevenciju, ranu intervenciju i liječenje pretilosti je ekonomično djelovanje za vlade i zdravstvene usluge. Ulaganja mogu također pomoći u postizanju 2025 ciljeva Svjetske zdravstvene organizacije za zaustavljanje porasta pretilosti i postizanje 25% relativnog smanjenja smrtnosti od NCD-a. Svjetska federacija pretilosti koristi Svjetski dan pretilosti 11. listopada kako bi potaknula vlade, pružatelje zdravstvenih usluga, osiguravatelje i filantropske organizacije da daju prioritet ulaganjima u rješavanju pretilosti. To znači: 1) ulaženje u usluge liječenja za podršku osobama oboljelima od pretilosti, 2) ranu intervenciju za poboljšanje uspjeha liječenja i 3) sprječavanje smanjenja potrebe liječenja.

Predsjednik Svjetske pretilosti, profesor Ian Caterson, rekao je: "Pretilost je sada epidemija u svijetu koja upija veliku količinu naših zdravstvenih resursa. Godišnji medicinski troškovi liječenja posljedica pretilosti poput dijabetesa i bolesti srca doista su alarmantni. Ovog smo dana koristili Svjetski dan prekomjerne debljine kako bismo naglasili uštede troškova u borbi protiv pretilosti sada, a ne čekaju da se poslije liječimo su morbiditetima. Kontinuirani nadzor Svjetske pretilosti pokazao je kako se pretilost pretilosti dramatično povećala tijekom proteklih 10 godina, a do 2015. godine oko 177 milijuna odraslih koji pate od teške pretilosti, jasno je da bi vlade morale djelovati sada kako bi smanjile ovo opterećenje na nacionalnoj ekonomiji. " (Pročitajte: 5 stvari koje znanstvenici vjeruju da možete učiniti kako biste se borili protiv 'masti' gena)

Johanna Ralston, izvršna direktorica Svjetske federacije pretilosti, izjavila je: "Obraćanje pretilosti sada, a ne tretiranje posljedica jasno će biti spašavanje života i uštedu troškova, te učinkovito sredstvo za vlade da zadovolje svoje ciljeve NCD-a. Sada postoji prava žurba da integriraju usluge pretilosti u univerzalne programe zdravstvene zaštite. Svjetska federacija za pretilost je ovdje kako bi pomogla vladi da ispuni ovaj izazov. "

Na Svjetski dan pretilosti Lancet će objaviti nove procjene dječjih i adolescentnih trendova u pretilosti i pothranjenosti koju proizvodi Svjetsko zdravstvo. "Očekujemo da ćemo vidjeti da dječja pretilost još uvijek raste u zemljama s niskim i srednjim dohotkom, a apsolutni broj djece s prekomjernom tjelesnom težinom očekuje da premašuje brojne pothranjene djece u narednih nekoliko godina", rekao je dr. Tim Lobstein na Svjetskoj pretilosti , "Ako se to pokaže, tada će se vlade i razvojne agencije morati uhvatiti u koštac s pothranjenom prehranom, a istodobno se boriti protiv pretilosti, te će trebati" double duty "politike pružiti najbolju hranu za zdrav rast" (Pročitajte: 3 vrste kirurških operacija treba znati)

Dan trećeg svijeta pretilosti održat će se 11. listopada 2017. godine. Pokrenut je kako bi potaknuo i podržao praktične radnje koje će ljudima omogućiti postizanje i održavanje zdrave težine i preokrenuti globalnu krizu pretilosti.

Pin
+1
Send
Share
Send