Vijesti o zdravlju

13,8% djece u školi u Bangaloreu izloženo riziku od uznemiravanja stanja života u odrasloj dobi, otkriva studiju AddressHealth

Pin
+1
Send
Share
Send

Malnutricija, problemi s vidom i zubni karijes glavni su zdravstveni problemi s kojima se suočavaju djeca.

Skeniranje zasnovano na 104.105 djece u 138 privatnih škola otkrilo je neke alarmantne trendove na učenicima u Bengaluru. Anketa pokazuje da je oko 10% školske djece u Bengaluru pretilo, a 13,8% djece je izloženo riziku od uznemiravanja stanja života u odrasloj dobi s strukom, što je više od polovice djece visina.

Podaci o anketi prikupljeni su tijekom tekuće akademske godine i otkrili su značajan stupanj neishranjenosti (preko i ispod pothranjenosti) među djecom s 9,2% djece koja su pretila, a još 13,7% djece koja su u kategoriji pretili (prekomjernu prehranu), a oko 8,5% oni su previše tanki za svoje doba (Undernutrition). Osim toga, 28,6% djece u školi ima karijes (šupljine), dok 15,1% novootkrivaju / pogoršavaju probleme gledanja. Osim toga, više od 200 djece već je ranije otkrilo srčane mrmljanje, a 70 djece je prethodno otkrivalo oštećenja sluha.

Komentirajući rezultate istraživanjaDr. Anand Lakshman, osnivač i izvršni direktor, adresa zdravlja, kaže: "Djeca su sve ranjiviji zbog raznih načina života i okolišnih čimbenika kao što su proliferacija mogućnosti brzog hranjenja, nedostatak tjelesne aktivnosti, previše vremena zaslona itd. Vjerujemo da škole i roditelji / skrbnici trebaju dati odgovarajući naglasak na zdravlje djece i dobrobiti, izvan uobičajenih cjepiva i epizoda bolesti, u nedostatku koje će neprenosive bolesti samo postati uobičajenije u mlađoj generaciji. Vremena se mijenjaju, a problemi u novim godinama moraju se proaktivno i kontinuirano riješiti. Podaci iz našeg programa mentalnog zdravlja također upućuju na umjeren rizik mentalnih zdravstvenih stanja među školskim djecom kao što su emocionalne poteškoće, ponašanja i nedostatak društvenih vještina "

Ključni nalazi ankete AdresaHealth su kako slijedi:

  • Oko 10% djece osnovne škole je pretilo i još 13% djece prekomjerne težine, a 9,4% ispitanika srednje i srednje škole je pretjerano;
  • Problemi s vidom su češći kod djece u osnovnoj i srednjoj dobnoj skupini s 1 na 7 i 1 na 5 pogođenih djece;
  • Dentalna karijesa pojavila se kao najzadovoljnija kronična stanja među djecom;
  • Gotovo 8% djece ima kliničke znakove anemije (neinvazivni, osjetljiviji test za anemiju vjerojatno će otkriti mnogo veću prevalenciju anemije).

"Škole nisu samo centri za pružanje formalnog obrazovanja nego i ustanove koje utječu na vrijednosti, uvjerenja i važne prakse. Zdravi stil života, uključujući higijenske navike, mora biti inkulziran tijekom djetinjstva. Ta pozitivna ponašanja će trajati do odrasle dobi i za ostatak života osobe. Djeca su prirodno znatiželjni i oduševljeni učenici. Tako mogu postati korisnici i agenti promjena u obitelji ", dodao je dr. Lakshman.

AddressHealth je provela ankete u 177 škola koje pokrivaju 1,26,467 djece u 4 indijska grada, uključujući Bangalore, a podaci ukazuju na slične trendove u gradovima s visokom vjerojatnošću kronične bolesti u odrasloj dobi. Broj djece obuhvaćenih istraživanjima tijekom zadnjih 12 mjeseci obuhvaća 1,04,105 djece u Bengaluru, 652 u Delhiju, 18,422 u Hyderabadu i 3,288 u Puneu. Prevalencija raznih stanja u ovim četirima gradovima je sljedeća: pretilo kao prema BMI za dobne standarde (8,8%), prekomjerna težina, ali ne pretilo (12,6%), niska BMI (8,5%), rizik od bolesti života (struka / Omjer visine> 0,5] (14,6%), problemi s vidom (14,6%) i zubni karijes (29,7%). Oko 219 i 9101 djece postoji rizik od potencijalnih defekata srca i kliničke anemije.

Pretilost se vidi u skupinama dohotka, ali se brzo povećava u školama za ugostiteljstvo višim dohodovnim skupinama i osnovnoj i srednjoj školi. Postoji sve veći trend rizika od bolesti života, zbog smanjene tjelesne aktivnosti, što se ogleda u značajnom postotku djece s višim omjerom previsokog struka / visine.

Slika Izvor: Shutterstock (Slika je namijenjena samo za reprezentaciju)

Pin
+1
Send
Share
Send