Vijesti o zdravlju

10-godišnji preživio silovanje nije dopušteno prekinuti njezin fetus od 26 tjedana, jer Chandigarh sud odbacuje priznanje

Pin
+1
Send
Share
Send

Njezin je stric često seksualno zlostavljao.

Ova žalosna vijest prolazi iz Chandigarha. Sud u Chandigarhu uskratio je pobačaj 10-godišnjem preživjelom silovanju. Ona je trudna od 26 tjedana. To se dogodilo jer je prema sadašnjem zakonu, ukidanje trudnoće dopušteno samo u slučaju fetusa do 20 tjedana starosti. Prema medijskim izvješćima, žalba koju je podnijela obitelj žrtve kaže kako je njezina majka više puta seksualno zlostavljana od strane svog majčinskog ujaka, a priznanje za pobačaj odbaceno je nakon što ultrazvuk izvješća potvrdi da je maloljetnik trudnoća od 26 tjedana. Međutim, ova vijest ostavila je sve u šoku i razljutila sve ljude u zemlji. Bilo je to kašnjenje u praćenju trudnoće koja je kasnila proces. Uobičajeno, djevojke dobivaju svoja doba u dobi od 13 godina, a ova djevojka trudna je u dobi od 10 godina.

Zakon o medicinskom prestanku trudnoće (MTP) iz 1971. navodi da fetus može biti pobačen samo do 20 tjedana, a u naprednijim trudnoćama izuzeti su samo ako se utvrdi da je fetus genetski neodrživ ili ako trudnoća predstavlja prijetnju majčinom životu , Prema izvješćima TOI, područje zdjelice maloljetnika nije dovoljno razvijeno da bi bilo izvršilo bilo C-odjeljak ili vaginalnu isporuku, pa bi bilo koja dostava mogla biti opasna po život za nju. Ovo nije prvi put, u 2013. godini petogodišnja djevojčica je silovano silovana dva dana tijekom kojih je u privatne dijelove umetnuta bočica od 200 ml i komadiće svijeća. (Pročitajte: Will kastracija seksualnih prijestupnika zaustavlja silovanja od događaja?)

Slika: Shutterstock (samo za reprezentativnu svrhu)

Pin
+1
Send
Share
Send