Sposobnost

10 najboljih hladno prešanih ulja u Indiji prema preporuci stručnjaka

Pin
+1
Send
Share
Send

Podignite ta hladna ulja s tržišta.

Riječ 'hladno prešana' počela je postati dio naših dnevnih razgovora. Ali što je stvarno hladno? Vrijedi li hype? Nidhi Mohan Kamal, generalni direktor NidSun Wellness Clinics, New Delhi, pomaže nam u dešifriranju hladno prešane tehnike i recite nam o najboljim hladno prešanim uljima za koje biste se mogli odlučiti.

Razumijevanje hladno prešanih ulja
Hladno prešana je u osnovi tehnika koja odvaja vlakna od određene hrane bez korištenja bilo kakve količine topline. Ovo zauzvrat pomaže u očuvanju hranjive vrijednosti hrane i možda čak pomaže da se hrana bolje uklapa, jer je proces oksidacije relativno sporiji.
U početku je ovaj koncept korišten na voću i povrću s kojeg su napravljeni sokovi. Isto vrijedi i za ulja. Ova tehnika pomaže zadržati aromu, okus i nutritivnu vrijednost hrane što ga čini idealnim izborom za kuhanje. Hladna ulja sadrže prirodni antioksidans sjemena iz kojeg su proizvedeni. Još jedna točka koja treba primijetiti u korištenju i konzumiranju tih hladnih ulja je točka pušenja nafte koja je u većini slučajeva niska.

Morate se odlučiti za 10 najboljih vrsta hladno prešanih ulja

1. maslinovo ulje- To je u suštini poznato da je dobar izvor antioksidansa poput vitamina E i štiti naše stanice i tkiva od slobodnih radikala oštećenja. To, dakle, ima anti-rak i antibakterijski učinak previše. To je dobar izvor oleinske kiseline, koji pomaže u jačanju imunološkog sustava, koji se ponekad uništava zbog postupaka zagrijavanja.
Preporučeno ulje: Borgesovo ulje extra svjetlo

2. kokosovo ulje- Ovo ulje sadrži laurinsku kiselinu - starter anti-mikrobiološku aktivnu masu, koja pomaže u zaštiti od mnogih infekcija. To je ista kiselina prisutna u majčinom mlijeku koje pomaže u zaštiti bebe od puno infekcija. Ovo je ulje dobro za zdravo crijevo. Kokosovo ulje prikladno je i za kuhanje jer ima visoku toleranciju na toplinu.
Preporučeno ulje: Organska Veda Djevičansko kokosovo ulje

3. laneno sjeme ulje- To se u osnovi izvlači iz sjemena lana i predstavlja veliki izvor polinezasićenih masnih kiselina kao što su omega3 masne kiseline. Pomaže u smanjenju upale u tijelu. Zapravo, laneno ulje se također koristi kao laksativ i za svrhe mršavljenja.
Preporučeno ulje: BNB Djevica Lin ulje

4. Crveno ulje - Ovo ulje dobiva se od sjemenki crnog ribizle, i predstavlja veliki izvor GLA - važne Omega-6 masne kiseline. To je preteča hormonskim supstancama koje reguliraju upalu, među mnogim drugim tjelesnim funkcijama.
Preporučeno ulje: Botanička ljepota ulje sjemenki krumpira

5. Borage oil - Ovo ulje dolazi od sjemena jestive biljke cvjetnice. Također je izvor Omega-6 masnih kiselina, koji je poznato da smanjuje starost povezanih simptoma kao što su respiratorni poremećaji i ekcemi. Također pomaže u suzbijanju djelovanja slobodnih radikala.
Preporučeno ulje: Crysalis Borage Oil

6. Ulje od oraha - Ulje od oraha ne samo da ima veliku količinu Omega-6, nego ima i pristojnu količinu Omega-3. Nekoliko medicinskih istraživanja pokazalo je da orahovo ulje nudi bogat izvor antioksidansa, osobito elagične kiseline. To pomaže u detoksifikaciji nekoliko supstanci povezanih s razvojem karcinoma. Visoko je u manganu i melatoninu, što pomaže u reguliranju tijela sata. Ovo ulje također smanjuje rizik od bolesti srca, poboljšava kardiovaskularnu snagu i također pomaže u održavanju hormonske razine tijela. Ovdje su zdravstvene koristi od oraha.
Preporučeno ulje: Deve Herbes čisti borage ulje

7. sezamovo ulje- Ovo je dobar izvor vitamina E, a poznat je i po antioksidativnom svojstvu. Također ima visoku koncentraciju masnih kiselina, uključujući polinezasićene omega-6 masne kiseline i mononezasićene omega-9 masne kiseline. Njegovi ostali sastojci uključuju cinka, bakar, magnezij, kalcij i željezo, kao i vitamin B-6. Također posuđuje niz kardiovaskularnih, kao i prednosti ljepote.
Preporučeno ulje: Kama Ayurveda Organsko ulje sezama

8. Ulje od kikirikija Ulje kikirikije je prirodno slatko i aromatizirano jestivo ulje. Vrlo je visoka u energiji, ima visoku točku paljenja i pušenja, a sadrži odgovarajuće količine MUFA, PUFA, vitamina A, D i E. Pomaže u snižavanju lošeg kolesterola i stoga održava zdravlje srca. Pročitajte: Senfovo ulje ili ulje kikirikije - što je zdravije?
Preporučeno ulje: Ulje svježe hladno tlačno ulje

9. Chia sjeme ulje- Ovo ulje sadrži više od 60% omega-3 masne kiseline. Mnogo je kultura koristilo chia sjemenke kao glavna hrana tisućama godina kako bi povećala izdržljivost i snagu. Chia ulje također se može koristiti kao masažno ulje ili ulje za tijelo za hranjenje i nadopunjavanje kože.
Preporučeno ulje: Botanička kozmetička ulja organskog Chia ulja

10. Sjeme ulje konoplje- Ovo ulje je bogato probavljivim bjelančevinama i sastoji se od omega 3 masnih kiselina i ima tipičan ukusni okus. Ima prilično ograničen rok trajanja. Kremovo ulje je veliki izvor vitamina A i vitamina E, uz ostale minerale poput željeza, kalcija i magnezija.
Preporučeno ulje: Organski ulje kute

Imajte na umu da ne može označiti da ulje bude najbolje za održavanje vlastitog zdravlja, jer svako ulje ima svoju prehrambenu vrijednost i pridonosi dobrotu na svoj način. Dakle, uvijek se preporučuje mješavina različitih ulja.

* Sva ta ulja su preporučljiva na temelju njihove okusa, čistoće, karaktera i cijene točke. Jedini razlog zašto se gore navedene marke preporučuje je zato što ovi robni marki imaju najpovoljnije cijene, dostupnost i okus.

Gledaj video: Calling All Cars: Desperate Choices / Perfumed Cigarette Lighter / Man Overboard

Pin
+1
Send
Share
Send