Vijesti o zdravlju

'1.730 dengue, 423 chikungunya slučajeva do sada u Delhiju'

Pin
+1
Send
Share
Send

Među ukupnim slučajevima 829 pacijenata dolazi iz Delhija, a 901 drugi u bolnicama iz Delhija su iz susjednih država.

U dosadašnjem državnom kapitalu zabilježeno je ukupno 1.730 slučajeva denga i 432 chikungunya, navodi se u ponedjeljak građanskih agencija. Među ukupnim slučajevima 829 pacijenata dolazi iz Delhija, a 901 drugi u bolnicama iz Delhija su iz susjednih država. Slično tome, za slučajeve chikungunya, 259 pacijenata dolazi iz Delhija, dok je 173 bolesnika iz drugih susjednih država. Prema ažuriranom izvješću, područja u okviru South Delhi Municipal Corporation izvijestila su najveći broj slučajeva s 204 slučajeva denga i 36 chikungunya slučajeva. Dok je jedna osoba umrla zbog denga, nije došlo do smrti zbog chikungunya.

Najgora pojava denga uočena je u 2015. godini s 15.867 slučajeva, dok je za chikungunya 2016 vidjela najviše slučajeva 2016. godine na 7.760. Središnja i državna vlada kontinuirano su pregledavala situaciju i usmjeravala privatne i javne bolnice da poduzmu potrebne mjere za liječenje pacijenata s vektora. Dijagnostički centri i privatne bolnice također su poduzele inicijativu za širenje svijesti u borbi protiv bolesti uzrokovanih vektorom. Pročitajte više o liječenju denga groznice.

"Bolesti uzrokovane vektorom rastu na vrlo visokoj razini i učinkovito se suočavaju s njim, a potrebni su zajednički napori svijesti među javnim i zdravstvenim sektorima. Jačanjem entomološkog sustava nadzora, intervencije komaraca mogu se izbjeći i spriječiti prijenos bolesti ", rekao je Prashant Nag, direktor GenX Diagnostics, vodećeg dijagnostičkog centra u Indiji. Grad je također vidio 340 slučajeva malarije, s 35 novih slučajeva od 1. rujna 2017. Prema civilnim agencijama, ažurirano izvješće je do 9. rujna 2017. Pročitajte više o 5 hrane koja može pomoći u povećanju broja trombocita

Pin
+1
Send
Share
Send